asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mi lesz ma? - Szombat (Vikkend edisön, slágvortokban)

2010.08.07. 11:47 efes

Csak egy kőkorszaki számítógép áll a rendelkezésemre a hétvégén, amelyen kín írni, így csak slágvortokban ajánlanék három filmet mára, mivel úgy tűnik, az idő mindenre alkalmas, csak éppen strandolásra nem.

A Dunán 19.50-től egy 1955-ös René Clair-filmet adnak, A nagy hadművelet a címe, és főszerepben az ötvenes évek nagy-nagy francia idoljait, a filmtörténelem egyik legnagyobb párosát, Michéle Morgant és Gérard Philipe-et láthatjuk. A film egy léha katonatiszt és egy elvált asszony nemvárt szerelmét mutatja meg, melyre a háború vet setét árnyékot. Igazi, veretes és klasszikus romantikus film lesz ez.

A film+ 21.10-től dr. Hannibal Lecter életének egy újabb fejezetével ajándékozza meg azt a nézőt, aki erre kíváncsi. Hannibal természetesen Sir Anthony Hopkins, magyar hangja Sinkó László, és jó étvágya van. A film szerintem gyengébb, mint amikor a bárányok még hallgattak, de azért az óvatlan nézőre egészen biztosan ráhozza a frászt. A rendező Ridley Scott, valamint Sir Hopkins kiváló asszisztenciája (Julianne Moore, Gray Oldman és Ray Liotta) a garancia erre.

Az este zárásának az m1-en találtam egy filmet, melyet már többször ajánlottam, így most is, mert bár alapvetően egy erős közepes film, Kevin Bacon mégis ebben, Az igazság fogságában nyújtja élete eddigi legjobb alakítását. 22.40-kor kezdődik.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr552205264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GNorton · http://norton.blogol.hu/ 2010.08.07. 12:08:43

Ha valaki kapásból felismerte Gary Oldmant a filmben, annak elismerésem.:) Jó kis film, nálam ma estére nyert. Hopkins hozza a formáját, ismét térdig gázol a hemoglobinban, és vérfagyasztó módon mosolyogva vágja mások torkát, jó estét kívánva. Nálam azért a vége túlontúl kemény lett, de hát a regény sem volt egyszerű.
süti beállítások módosítása