asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mi lesz ma? - Kedd

2010.08.10. 10:08 efes

A Szizsén a nulladik nap, amelynek ajánlásával be is fejezem az azzal való foglalatoskodást, hiszen ami engem érdekel ebből a bizniszből, az lezajlik már ma. Nem mondom, a jazz- vagy világzenei színpadon biztosan lesz olyan előadó, akit szívesen meghallgatnék, de az oda vezető, eurokonform okádék részegségen én ugyan keresztül nem megyek (annyiért, amennyiért). Szóval, ma 18.00-tól a Világzenei színpadon Cseh Tamás Emlékkoncert lesz, melyen ismert magyar előadók játsszák el kedvenc Cseh Tamás-dalukat. Szerintem a Pannonia All Stars Ska Orchestra-, vagy Harcsa Veronika Bin Jip-jének verziói is igen izgalmasak lehetnek, az autentikusabbnak tűnő Quimby vagy Balaton interpretációk mellett.

Aki ezek, és a majdnem kánikula ellenére is otthon akar maradni, az nézze meg 21.00-tól a filmmegen a Sin City-t, amelyet saját művéből rendezett Frank Miller képregény-guru, Robert Rodriguez és Quentin Tarantino atyai, de főleg szakmai gondoskodása mellett. érdekes film lesz, szerintem ez mindenképpen az egyik legjobban sikerült képregény-film, mely készült valaha is. Kemény, karakán, mer artisztikusan stilizálni, amellett, hogy végig izgalmas, pergő mozi, a film noir revival egyik fontos darabja.

Emellett (illetve ez alatt) egy izraeli dokumentumfilmet tudok mára ajánlani, mely Hat emelet mélyen a pokolban élő illegális palesztin munkások nehéz sorsát mutatja be megrendítő erővel. (Duna Tv, 22.15)

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr842211260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2010.08.11. 14:36:17

Filmmúzeumot nézzed majd meg: volt az Öngyilkos szüzek, nagyon jó kis film szerintem.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.08.11. 18:15:36

@ChrisDry: NEM BÍROM! A Digitv nem ad Filmmúzeumot. :)) Sajnos.
süti beállítások módosítása