asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mi lesz ma? - Csütörtök

2010.08.12. 09:52 efes

Ezúton köszönve a jókívánságokat, ma nem is lapozunk tovább a Duna tévénél, mivel itt, ma, egész estés kínálatot találunk érdekes(nek tűnő) filmekből.

Kezdetnek vacsorázzunk meg Floyd bácsival, tálalás 20.30-tól. Ma galamb lesz chiantival, zöldfűszerekkel, fokhagymával és májjal, majd osso bucco vagyis "lyukas csont". Ezután könnyű vaddisznóragu következik sült zelleres, hagymás, répás és gesztenyés körettel, valamint almával és borban párolt barackkal. Gondolom, a szokás szerint, a maestro is könnyű olasz borokkal kíséri majd a mai vacsit.

A szerelem bősége című filmet nem láttam, de ma megnézem 21.05-től. Romantikus drámát ír az ismertető, ami amúgy lehet akármi is, itt azonban nagyjából tényleg erről lesz szó - álmatlan író, véletlen találkozások, nagy beszélgetések. Kitűnő a film szereposztása, a mindig nagyon jó Morgan Freeman és Greg Kinnear mellett Selma Blair és remélhetőleg nem statisztaszerepben Marozsán Erika is feltűnik ebben a 2007-es moziban. (A képen az első három látható, sorrendben, ahogy talán éppen a mi Erikánkat látja meg. Vagy nem.)

22.50-kor egy 2006-os német film keződik. A Lépj közelebb a leírásból engem kicsit Jim Jarmusch Éjszaka a Földönjére emlékeztet, de valószínűleg tök más lesz. Sebaj, szeretem a német filmeket, melyek már régen nem tükrözik a németekkel kapcsolatos, ismert és ostoba sztereotípiákat, hanem éppen ellenkezőleg, sokszor elegánsan és finoman éppen megcáfolják azokat. Ebben a vígjátékban valószínűleg a nagyvárosi, modern társadalom elidegenítő és magányossá tévő struktúrájába nyerünk majd bepillantást.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr302216351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2010.08.13. 08:07:43

Tegnaptól Full HD tv-m van és HD UPC dekóder, sajna az asszony a AXN SCi-Finél megállt, így nem nagyon nézek mást... :)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.08.13. 08:32:48

@ChrisDry: :)). Még mindig jobb, mintha a Zone Romantica lenne..:P Sajnos a Digi még a Scifit se adja. Sima AXn van csak :/
süti beállítások módosítása