asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mi lesz ma? - Péntek

2010.08.13. 10:11 efes

Igen érdekes filmeket találtam mára, kocsmapéntek ide, kánikula oda, minden más nyári közhely amoda.

Kezdetnek itt van A végső visszaszámlálás (film+, 19.00), melyben egy komplett, modern repülőgépanyahajó ugrik vissza az időben -egy mágneses vihar okán- egyenesen a második világháború Csendes-óceáni hadszínterére. Ott aztán igen vicces helyzetet eredményez, amikor a modern F-11-esekkel, meg tudomisén milyen vadászbombázókkal, és más csúcsfegyverzettel felszerelt hadigép néz szembe az orrmotoros kamikázékkal... A hamisítatlan B-kategóriás fíling ellenére, az óriási színészekkel (Kirk Douglas, Martin Sheen) és az 1980-ban teljesen korrektnek számító látványvilággal ez mégis a filmtörténelem egyik legklasszabb időutazós filmje. Én legalább húszszor láttam, még a VHS-korszakban.

Az Idétlen időkig szintén régi kedvenc (AXN, 21.00), az idétlen cím ellenére ez egy igen komoly vígjáték, de mint ahogy talán Salamon Béla is mondotta: Viccelni is csak komolyan szabad. Főszerepben Bill Murray (a képen). Nettó őrület.

A Bombabiztos (Viasat3, 21.20) egy általam ismeretlen Stephen Frears-film, mely azonban valószínűleg le fogja gyűrni (nálam) Bill Murray-t, ugyanis a lehengerlő szereposztás és az olyan dolgok, minthogy "A feszült ritmusú, valós időben játszódó film különlegessége, hogy a producer, George Clooney javaslatára a nagyszerű sztárok élőben, vágások nélkül, gyakorlatilag színdarabként játszották el a filmet. Ez volt minden idők talán legkomplikáltabb filmje, amelyet közel harminc rejtett kamera rögzített!" nekem már elég.

Késő estére egy svájci dráma maradt (m2, 22.35), mely a svájci rock(rap, akármi) szubkultúra setét bugyraiba kalauzolja el a nézőt. A rendező Samir, a film cím pedig Hófehérke (értsd: kokó). Fogalmam sincs, mi lesz ez, még lehet akár valami is...

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr692218515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GNorton · http://norton.blogol.hu/ 2010.08.13. 11:53:49

Lesz még délután A pokol konyhája 6. évadának zárórésze, már ha valaki nézte idáig rajtam kívül. Viasat, 17:05, garantált az ordibálás, és a feszültség, de nem a skót séfmestertől ezúttal.

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2010.08.13. 13:09:39

Idétlen időkig-et vagy 20x láttam és kívülről fújom a részeket, de örök kedvenc...
süti beállítások módosítása