asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Európai Film Akadémia-jelölés Szimler Bálintnak

2010.09.27. 17:57 efes

 

Szeptember 25-én szombaton este került megrendezésre a 16. Drama Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál díjkiosztója, ahol Szimler Bálint: Itt vagyok című filmje kapta a 2010-es EFA (European Film Academy) jelölést. Az idén a Magyar Filmszemlén legjobb kisjátékfilmnek választott alkotást tavasszal 1500 film közül válogatták be a Cannes-i versenyprogramba, majd mint a mesében, elindult világ körüli útjára. Az Itt vagyok Szimler harmadéves vizsgafilmje volt a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A film képi világáért a végzős operatőr szakos hallgató, Rév Marcell felelt, producerei pedig Muhi András Pires és Osváth Gábor voltak.

A görög szemlén az egyetlen magyar versenyfilm mellett bemutatták a BuSho fesztivál prezentációját is, melyen személyesen vett részt a BuSho két munkatársa. Gábeli Tamás, fesztivál igazgató elmondta, hogy a nemzetközi szinten elismert fesztiválon a török, finn, német, svájci és görög tagokból álló nemzetközi zsűri már a vetítés estéjén nagy érdeklődést mutatott Szimler filmjével kapcsolatban. A díjkiosztón azután hatalmas ováció mellett szólították a magyar delegációt, hogy vegyék át a díjat. „Ugyan a filmhez közvetlenül nincs közünk, de természetesen nagyon boldogok vagyunk, hogy egy magyar alkotás kapta ezt a fantasztikus elismerést. Mi még csak 6 évesek voltunk az idén, de reméljük, hogy mire 16 évesek leszünk mi is ilyen professzionális színvonalú eseményt rendezhetünk majd…”

A fesztivál fődíját egy horvát rövidfilm a „Yellow Moon” kapta, de a nyilatkozatok alapján nem volt kérdés, hogy az Európai Film Akadémia jelölést szánták egyértelműen a legjobb filmnek. A nemzetközi zsűri tagok egyenként kérték meg a magyar résztvevőket, hogy teremtsék meg a lehetőséget, hogy Szimler Bálintnak személyesen mondhassák el a véleményüket, annyira lenyűgözte őket az alkotás! Szimler Bálintot a Barcelona melletti Girona városában érte a jó hír, ahol a Sunday in the Country nevű, fiatal európai tehetségek számára szervezett hosszúhétvégén tartózkodott. Innen indul tovább a film további vetítéseire és most már készülődhet a december 4-én az Észt Tallinban megrendezésre kerülő díjkiosztóra is.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr102327442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása