asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mi lesz a tévében? - Péntek

2010.10.01. 10:07 efes

Úgy tűnik, valami zenei világnap...

Mindenesetre, az öszes állami köztévé egyszerre négy csatornán ontja magából a zenei tárgyú műsorokat:

m1, 21.35 - Rolling Stones Scorsese szemével - koncertfilm interjúkkal és archív részletekkel a rockmatuzsálemekről. Pont azt nyújtja a film, amit a címben lehet olvasni.

Előtte az m2-n, 20.30-kor A kivételes Karajanról nézhetünk meg egy portrét, utána egy kis Jack Bauer (ha nem láttad az előzményeket, kihagyhatod, mert úgysem érted), majd a Bécsi Filharmonikusok koncertje következik, hogy mi lesz műsoron, nem tudom, a port.hu nem köti az orrunkra. Ha én lennék az m2 műsorszerkesztője (mint ahogy nem vagyok), akkor valami olyat tolnék itt, amiben maga Herr Herbert dirigál. Amúgy a bécsi fiúk és lányok általában igen jól húzzák.

A Dunán lesz egy Carmina Burana, ami mára sajnos annyira túljátszott remekmű, hogy a közhely kategóriába tartozik műsorra tűzése (Duna, 22.15). A másik Dunán egy emlékhangverseny a kiváló operaénekes-tanár Bende Zsolt tiszteletére (Duna II, 22.15), majd kisebb közszolgálati közjáték és F-dúr toccata és fúga után a legendás harmonikásról, Tabányiról nézhetünk meg egy portrét. (Duna II, 0.20). Ennyit a zenéről - mi tagadás, lehetne azért mélyebbet is meríteni ebből a csodálatos művészeti ágból...

A többi tévé a szokásos pénteki menüsort zsolozmázza, még jó, hogy ők nem kapcsolódnak bele a Zenei világnapba, hiszen azért az fájna, ha mondjuk Karajannak SP-vel kéne versenyeznie. Szóval CIS, NCIS SNIS CCSNNIS, mittudomén.

A Dunán 0.05-től Ördöggerinc ami jó kis film Guillermo Del Torótól, ajánlottam már sokszor.

Én a Zene Világnapjához az alábbi produkció közzétételével szeretnék hozzájárulni, bizonyítandó mintegy, hogy a zenéhez nem kell gyakorlatilag semmi, a hangszereken kívül:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr482336471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása