asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mi lesz ma a tévében? - Szombat

2010.10.16. 09:24 efes

A több fronton támadó Michael Douglas, valamint Miss Marple, wannabe popsztárok, vámpírok, magányosok és Földes Gábor helyett ezt a három filmet ajánlanám mára annak, aki tévé előtt töltené a szombat estét:

A Duna Tv-n 19.00-kor kezdődik az Ötfős hadsereg, ami egy hamisítatlan spagetti-western, inkább a kalandfilmes variációból, mint a parasztlengős-röhögősösből, bár játszik benne Bud Spencer is, még "szinte" cingárvékonyan, fiatalon. A mexikói forradalom idején egy nemzetközi banda (a képen) egy aranyat szállító, jól őrzött vonat megtámadását tervezi, meglátjuk, milyen sikerrel.

Az m2-n, 21.45-kor kezdődő Revans című filmet Tony Scott rendezte, még milelőtt ráborult az effektpult, így ez részben jelzi az elvárható minőséget. Az igazán érdekes viszont a filmben két igazi nagy színész véres versengése: Anthony Quinn egyik utolsó nagy szerepét alakítja e filmben, ám a fiatal Kevin Costner is jó formát mutat még ebben az 1990-ben készült feszült, igen sűrű atmoszférájú filmben.

Alternatíva: A Pitch Back - 22 évente sötétség egy igen karakteres scifi-horror?, scifi-thriller?, valami ilyesmi, amely 21.25-kor kezd a tv2-n. Egészen különleges hangulatú, egyedi képi világú film, nem véletlenül vívott ki kultusz-státuszt a műfaj rajongóinál. És hát itt jelenik meg először Riddick alakja, Vin Diesel személyében, aki pedig számomra az egyik legkúlabb baromarc a világűrben. Amúgy amolyan űrhajótöréses-túlélős-vagy-nem-túlélős robinzonáddal, valamint egészen beteg alienekkel lehet dolga a bátor tévénézőnek, aki ezt a filmet választja. Agórafóbiások ne nézzék meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr1002375398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása