asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mi lesz ma a tévében? - Csütörtök

2010.11.11. 09:18 efes

Ezúttal nem szabad egy legyintéssel elintézni a tv2-t, hogy biztosan valami ótvar gagyival megy szembe a konkurencia szokásos csütörtöki baromságainak, mert Paul Thomas Anderson, aki a 21.20-kor kezdődő Kótyagos szerelmet rendezte, ráadásul Adam Sandlerrel súlyosbítva a főszerepben (kép), a mai amerikai film egyik legjobb rendezője. Vérző olaj, Boogie Nights, Magnólia. Ilyenek. Sandlert is valódi színészek ellensúlyozzák a filmben, például Emily Watson, vagy Philip Seymour Hoffman. Szóval, nem az a tipikus romkom, és Adam Sandleres pukikaki-film, mutatja ezt a port.hu zsenge, 5.5 tetszési indexe is, ám a valós értékhez már jóval közelebb jár az imdb, a 7.4-el: szerintem majdnem tízes a film. Ez a film a világ egyik legszebb, legbölcsebb és legmeghatóbb szerelmesfilmje, minden bizarr fordulatával, groteszk karakterével és abszurd humorával együtt. Adam Sandler itt követi el (addigi) egyetlen értékelhető filmszerepét, tökéletesen föl tudott nőni Emily Watsonhoz. Pedig nem csinál mást, mint eddig, most mégis a legnagyobb komikusokat idézi. Ehhez persze nyilván rendező is kellett. PT Anderson e filmmel, saját életművének szerves részeként, a Szerelem apokaliptikus apoteózisát alkotta itt meg.

A Duna Tv a szegedi Operafesztiválról ezúttal, Verdi Traviatáját adja, Juronics Tamás rendezésében, 20.40-től. Pompás opera, ismeretlen, fiatal énekesek, eddig főleg koreográfusként ismert rendező - mindenképpen megér egy próbát azoknak, akik nem idegenkednek az operától, mit műfajtól. Nem harap...

Szólok, hogy a film+-on John Carpenter Mars szelleme című filmje bűnrossz, a Blöff pedig mindenkinek a könyökén jön már ki, bármennyire is vicces benne Brad Pitt, roma csávóként. (Viasat3)

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr972441116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása