asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Eleven hús (Carne trémula, 1997)

2010.12.14. 20:00 efes

Végtelenül könnyed, végtelenül szórakoztató bosszú-dráma Pedro Almodóvar Eleven hús című filmje, mely egy angol hölgy (Ruth Rendell) krimijén és megtörtént eseményeken alapul. Ezért is érdekes, hogy ennek ellenére, szinte egytől egyig benne vannak az Almodóvar jellemző toposzai a drogoktól a kurvákon, felbomló családokon át a perzselő vágyig minden, talán csak a meleg- és transzvesztitamotívum szorult kissé a háttérbe ezúttal.

Liberto Rabal ívelt popója azért hosszan hullámzik a film egyik kulcsjelenetében, de ennek ellenére a szex igencsak illedelmesen jelenik meg e filmben, mint általában az összes Almodóvar-opuszban. A tökéletes lemeztelenítés a flmben ábrázolt szerelmi ötszög taglaiban lejátszódó különböző irányú lelki folyamatok pontos, hiteles és alapos ábrázolásában nyilvánul meg, mely tökéletesen mentes minden, latinokra amúgy igen jellemző, melodramatikus felhangtól. Almodóvar száraz, szarkasztikus és a maga módján, brutálisan őszinte. nem meglepetés, hogy kiváló színészeket nézhetünk a filmben. Többek között, a mára spanyol színészfejedelemmé érett Javier Bardem itt még puha és ifjú, de a tekintetében már ott villan a zseni. A film nyitójelenetében pedig, sajnos szinte kizárólag totálban, az akkor még szintén kevésbé ismert Penelope Cruzt láthatjuk egy fergeteges cameóban. Ők ketten mára lettek egy pár. Mazel tov! Asanisimasa: 9/10

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr472516134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása