asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mi lesz a tévében? - Péntek

2010.12.17. 09:08 efes

Lesz olyan, hogy Largo Winch, ami a hasonló című francia kalandsorozat mozifilm-verziója. Semmi különös. Egy jellegtelen, ám tisztességes és szórakoztató, habkönnyű James Bond-klón. Ha megnézed, megnézted, ha kihagyod, semmit sem vesztettél. Itt van még róla. (film+, 21.10)

A Letaszítva már más tészta. (Viasat3, 21.30) A Denzel Washington által főszerepelt thriller a műfaj misztikus vonulatába tartozik, ám nem a Hetedik-féle véres-hideglelős alfajába, hanem inkább az agyra hat, a vallásos, túlvilági dolgok iránti érzelmeinkre és képzeletünkre. A filmet Gregory Hoblit rendezte, aki azt a Legbelső félelmet is, amiben Edward Norton is feltűnt egy ördögi pillantással.

A Piás polák bérgyilkos béna címe egy kererédes vígjátékot jelez, amely inkább idéz valami bájos és emberközeli cseh vagy angol kisvárosi kisrealizmust, mint Hollywood vaskos és harsány humorát. Főszerepben Ben Kingsley (kép). (m1, 21.35)

A tv6 péntek esti horrorsávjában (kezdés: 22.00) megint egy időugrás következik: ezúttal a Psychót nézhetjük meg, pontosabban, Hithcock klasszikusának snittről snittre, kockáról kockára újraforgatott 1998-as verzióját. Fogalmam sincs, mit akart ezzel Gus Van Sant elérni, hiszen az eredeti úgy jó, ahogy van, és ahhoz tényleg még egy gondolatot sem tett hozzá, attól eltekintve, hogy a film ezúttal színes. Most mondjam, hogy tökéletesen felesleges vállalkozás ez, ami tényleg csak arra jó, hogy összehasonlítgassuk, hmm, itt két centivel közelebbről mutatja a kamera Norman Batest... Arról nem is szólva, hogy Anthony Perkins mennyivel rejtályesebb figura Vince Vaughnnál.

Scorsese is jóformán csak a nevét adta a Rolling Stones 2008-as koncertfilmjéhez, a balhét a nagypapik viszik el. De még mindig elviszik. (m2, 22.10)

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr362521227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

filmekről röviden · http://filmekrolroviden.blog.hu/ 2010.12.17. 11:02:45

A Letaszítva című filmet annak idején úgy kezdtem el nézni, hogy fogalmam sem volt, mi fán terem úgy egyáltalán és így kifejezetten tetszett. Azóta se láttam, úgyhogy kíváncsi vagyok, mennyire járt el felette az idő.
süti beállítások módosítása