asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mi lesz ma a tévében? - Szerda

2010.12.22. 09:33 efes

A helyzet fokozódik, amit mi sem bizonyít fényesebben, minthogy egyetlen mai ajánlatom egy 1949-es éjfekete film noir. Az Erőszakos cselekmény (csak picit más az eredeti szó szerinti fordítása, mégis jobb szerintem: Act of Violence - Az erőszak aktusa) Fred Zinnemann korai thrillere egyedi cselekményével, a háborús-, western- és thrillerelemek csomómentes elegyével mindenképpen különleges élményt nyújt, mégha nem is látunk benne ma is jegyzett nagy sztárokat. (A kép egy jellemző és igen erős hatású jelenet a filmből.) A Duna Tv adja, 20.50-től.

Ha valaki gondolkozna az El Greco-n, ami a másik Dunán lesz, én lebeszélném, ez a film egy fellengzős, szépelgő giccs. Nem különösebben ajánlom a film+ ma esti számokba fojtva-sorozatát sem: Polanski Kilencedik kapuját én rettenetesen untam, pedig minimum kétszer próbálkoztam meg vele. Bár aki kíváncsi, milyen az, amikor az ábrándos tekintetű Johnny Deppbe belebújik az ördög, az tehet vele egy kísérletet (21.20). Az utána következő Hetedik érzék pedig egyszerűen semmi. Egy átlagos B-kategóriás trash.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr222531862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_DelMare_ · http://reviewtonight.uphero.com 2010.12.23. 00:05:26

a kolléga úr elfelejtette megemlíteni az egészen fantasztikus elemiösztön szekvelt. a zéertéelen, most. na ez, tényleg bé! mohaha.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.12.23. 14:55:59

@_DelMare_: :D, na az 1 fosh. Kolléga úr amúgy vidéken üldögél most, ahol olyan gépen pötyög, hogy azt elmondani nem tudja...:P Ezért a szokottnál is több hiányosság lesz tapasztalható a tévéajánlók között, 26-án esvélig, de hát karácsonykor úgyis csak a lónyál ömlik mindenhol.

_DelMare_ · http://reviewtonight.uphero.com 2010.12.23. 17:45:42

@efes: remélem azért szombat reggelre összedobsz egy Télapu rivjút. csak hogy tudjam, megnézzem -e. (mosolyog)
süti beállítások módosítása