asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk a tévében? - Szombat

2011.01.08. 10:10 efes

Az első vonal:

Fennakadva a fán (Filmmúzeum, 17.55) - Zseniális francia vígjáték, Funes Lajos vezényletével, gyerekkorom egyik nagy-nagy kedvence. Az egész film egy fán játszódik, amelyen egy kanyargós hegyi útról lecsúszott autó akad fenn. Érdekessége még a filmnek továbbá, hogy a Funes együtt játszik benne fiával, Olivierrel, valamint egy másik viszonylag ismert komikus lányával, akit úgy hívnak: Geraldine Chaplin. Aki nem látta még Stephen Frears A királynő című filmjét (kép), mely a jelenlegi angol királynőről szól és a címszerepért jogos Oscart hozott Helen Mirrennek, most az m2-n megteheti, 20.55-től. De nézze is meg, mert mondom, hogy jó film! Ahogy vége (22.40-kor), csak át kell bökni a Dunára, ahol az Égő tűz című bosnyák-osztrák-török-francia filmdráma veszi kezdetét, amit ugyan nem láttam, de azt tudom, hogy az utóbbi évtizedekben történt ott egy s más, ami elég alapot adhat egy fajsúlyos drámának. A film minőségét bizonyíthatja, hogy egy szekérnyi díjjal tért haza a különböző filmfesztiválokról.

Futnak még: Boksz a sötétben (Viasat3, 21.10), amit ugyan meglehetősen lepontozott a nagyérdemű, de egy kortárs orosz akciófilmnek mindig érdekesnek kell lennie egy magára valamit is adó filmínyencnek. Bár, lehet, hogy tényleg szar lesz... Fehér galamb (Hálózat, 23.00), ami nem az O la paloma blanca című régi sláger megfilmesítése, de nem is az ezen a csatornán megszokott trash, hanem egy '89-es spanyol dráma, Antonio Banderasszal a főszerepben, Juan Minón szikár rendezésében. Garcia Lorca műveit idéző, komoly és szép film, vagy úgy rémlik legalábbis. A Story4 pedig 22.00-tól a pénzátáraknál elhasalt Trisztán és Izoldát adja, ami ennek ellenére egyáltalán nem rossz film a kosztümös, misztikus, romantikus szcénában.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr182569087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása