asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Csütörtök

2011.01.20. 09:31 efes

Ma a tévét Dunának hívják. Egész estés programot nyújt, a filmeket nem töri keresztbe reklám, a híradók és egyebek alatt meg el lehet intézni a szokásos esti rutint: vacsorát, fürdést, gyerekfektetést, efféléket. 20.40-től Floyd bácsi főz nekünk, ezúttal Baszkföldön: nyulat, tonhalat és süt bárányt is.

21.10-től a fékezhetetlen fantáziájú francia fenegyerek, Michel Gondry tart előadást Az álom tudományáról. Főszerepben a legendás chansonénekes Serge Gainsbourg lányát, Charlotte-t láthatjuk, akit már például Lars von Trier is látható élvezettel szedett darabokra az Antichrist-ben, partnere pedig egy másik félvilági sztár, a mexikói Gael García Bernal, akit Alejandro González Inárritu filmjeiből (Korcs szerelmek, Bábel, stb.) ismerhetünk. Gondry pedig Gondry. Romantikus, bűbájos szerelmes film lesz, de nem úgy, nem olyan, mint megszoktuk. Sokan tartják Gondryt a kortárs film legjelentősebb alkotójának, ami talán túlzás, de elképesztő fantáziavilággal megálmodott, sajátos hangulatú filmjei mindenképpen a mainstream élvonalába emelik a rendezőt.

Ha lehet, még ennél is érdekesebb lesz a 23.15-kor kezdődő Az előadás című film, Nicolas Roeg és Donald Cammel 1970-es agymenése, mely egy pszichopata gengszter nyomába ered, aki a rendőrség elől egy rocksztár villájába menekül. A villa gazdáját pedig Mick Jagger alakítja, aki... 1970-t írunk, legózza mindenki össze magának. Súlyos pszichedélia, hippi-retró, savas utazás, Ősátáni Felségének kifejezett óhajára:

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr392599548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása