asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Szerda

2011.01.26. 09:12 efes

Az auschwitzi haláltábor felszabadulásának 65. évfordulójára az m1 Roberto Faenza részben magyar közreműködéssel is készült, Jónás, aki a cethal gyomrában élt című 1993-ban készült drámáját tűzi műsorra (21.40), amit én azt hiszem képtelen leszek végignézni: a film a 4 éves Jónás (kép) szemével láttatja, ahogy a lágerben egymás után veszti el édesanyját, édesapját... Abban sem vagyok biztos, hogy éppen Faenza latinosan túláradó érzelmekkel operáló, túlságosan kiszámított és kiszámítható filmje lenne a legalkalmasabb a holocaust túlélőinek és azok leszármazottainak örök tragédiájáról való hivatalos megemlékezés céljára, ezzel tudva le a kultúrpolitika kötelező penzumát a közszolgálati tévén. Az azonban mindenképpen szégyenletes, és híven tükrözi a mai magyar közgondolkodás állapotát, hogy a port.hu 3 kattintója mindössze 1/10-re értékeli ezt a filmet, szemben az imdb 184 szavazójának tisztes 6,9/10-ével.

A Dunán 22.50-től Titkos társaságokról lebbenhet fel a fátyol egy most kezdődő argentin ismeretterjesztő sorozatban, elsőnek kezdés a leghíresebb legtitkosabbal, a szabadkőművesekkel. Rémlik, mintha ment volna már ez a sorozat valamelyik okoscsatornán, de hát ismétlés a tudás anyja, ugye.

Angolul tanulóknak/tudóknak pedig ott van mára Scorsese igen jó, valós történeten alapuló gengszterfilmje, a Nagymenők a TCM-en, 21.00-tól.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr672614240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2011.01.26. 16:24:45

a port.hu-n ezt azóta nem nézem, amióta egy olyan filmre szavaztak egy csomóan, amit még SEHOL SE MUTATTAK BE!!! Az egyik még le is írta, h szerinte mennyire rossz lett... LOL

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2011.01.27. 13:21:36

Volt tegnap a fedőneve Donnie Barsco is valamelyik adón, az szerintem jobb volt, mint akár ez a zsidós. (már csömöröm van ezektől a rinyáló nácis-zsidós jó-rossz hatásvadász vackoktól).

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.01.27. 13:42:56

Nézd, ha a te nagyanyádat égették volna el, csakis azért, mert zsidónak született, te is "rinyálnál", hidd el. És nem kell jönni a szokásos "ezekkel, meg azokkal mi történt, arról miért nem szólnak filmek-szöveggel, mert ezeket meg azokat nem abból a házból vitték el, amelyikben ma is laksz. Lehet, hogy éppen azok lakásában. Ez viszont nem menti azt, aki tragédiájukból giccses, hatásvadász filmet csinál.
süti beállítások módosítása