asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Csütörtök

2011.01.27. 09:09 efes

Amit tegnap a királyi tévé kissé kényszeredetten letudott, azt ma a Duna tévé precíz alapossággal, és meglehetősen kreatív műsorválaszással teszi meg: Auschwitz felszabadításának 66-ik évfordulóját mindkét csatornáján emlékezéssel tölthetjük. A Duna 1-en 21.10-kor Hajdufy Miklós Nemeskürty István forgatókönyvéből készült, 1983-as tévéjátéka kezdődik, A béke szigete címmel, főszerepben Bessenyei Ferenccel, aki Komárom város polgármesterét alakítja, aki Magyarországon, polgármesterként egyedüliként emlete fel szavát a zsidók deportálása ellen. Sorsa így azonossá vált azokéval, akiket védelmébe vett. Utána pedig, 22.20-kor egy dokumentumfilmet nézhetünk meg, mely a zsidótörvények miatt hivatásuk gyakorlásától megfosztott színészek egy tulajdonképpen hősies próbálkozásáról szól: 16. zsoltár - Volt egyszer egy színház. A Duna II-n pedig egy portrét láthatunk az Amerikában élő, dési születésű Randolph Louis Brahamról, aki egyszerű asztalosinasból vált a XX- századi magyar történelem elismert professzorává: Rémálmok nyomában, 20.15-től. Utána pedig a jellegzetes náci cinizmussal, mintatábornak, a jólét és a kultúra paradicsomának becézett Theresienstadti lágerről nézhetünk meg egy dokumentumfilmet, 21.25-ös kezdéssel.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr282617346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magyar-magyar szótár 2011.01.27. 16:50:14

Mint a vidékiparasztok általában, A Három Legnézettebbet láthatom és az m1-en tegnap véget ért a kedvenc koreai sorozatom, jaj.

magyar-magyar szótár 2011.01.28. 08:34:12

@juliacska.kulka1988: Juj. Nem láttál még koreai tévésorozatot? Akkor nem tudod, mi a jó
Seonduk yeowang -A Silla királyság ékköve. Efes testvérem már kuzkákat forgatván feje fölött ollóz a levegőben felém egy BrúcceLíe formájában, pedig az az igazság, hogy ez a sorozat dramaturgiájában shakespeare [Pajzsrázó]-i mélységeket ért el. A szokásos Jó- és A Rossz küzdelme helyet árnyalás, minden oldal nézőpontjainak belátása, minden szereplő emberivonásainak megragadása.. főleg pedig politikatudományilag értékes.
Amúgy 8 gépelt oldalon át tudnám fikázni.

Na, innen folytatjuk, ha efes már kupáncsapott.

Ja, efes, szivesen puszipacsiznék itt, de annyi extra van a blogodban, hogy vagy lefagy a gépem, vagy kb 4 perc alatt képes betölteni , miközben a címsorból mennyi mindent akár kézzel is lemásolhatok... Úgy jársz, mint Hannibal, akinél még az erősebb gépről sem tudok udvariassági látogatást tenni, mert az ő blogja PAKK lefagyasztja a gépem azonnal bebénul.

Azt láttam hogy tegnap tanúságot tettél a politikaimegfelelő jóoldaliságod mellett.
Én, ha tehetném, animációt raknék fel, két jógyerek áll szigszalaggal, tépik, leX-szelik egymás száját majd olyan képet vágnak, mint amikor a kisbaba bekakilni készül [Filmművészeti egyetem, szóróév, szituácisó gyak, sírás tettetése]Közben átnyulna jobban odanyomni a szigszalagot.
Utána feltennék a kiskezüket, hogy a tarkónlövésre készülést (ugye, nem csak az van, mint Fehéroroszországban, hogy ellenzéki újságíró akasztott tetemét lelik a radványisötéterdőben, hanem tarkónlövik a cigányegységkormány a lázadókat.. )

magyar-magyar szótár 2011.01.28. 08:38:28

Az se piskóta, mindenidők legvacakabb brazilszappan'ja az India álmok útján, egy rakás latin pofa kikenve indiainak, utcai vágókép Indiából és guglival leszedett ÁLLÓFOTÓK is vágóképnek (amidőn a brazil stúdió ablakából kitekint)
Azok a vén piás amorzó futbaldrukkerfejű donok, mint bráhminok, jaj

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.01.28. 08:49:50

@magyar-magyar szótár: Shakespeare Lándzsarázó, nem Pajzsrázó..:) Akkor Shakesshield lenne :P

A gyorsaság: Dudi, nem kéne már végre lecserélni a Commodore 64-edet? ) Az én Tosibám pikkpakk megnyitja, legfeljebb a NASÁval vacakol egy másodpercet, ha ott túl sok gigafelbontású csillagkép van felpakolva...

Jógyerekek: nyitott kapukat döngetsz, az első médiatörvény-tüntetés, amit az egyemisták csináltak a Szabadság-téren (voltunk kb. 500-an), éppen erre a dramaturgiára épült. Szappanoperát nem nézek, csak néha önbüntetésként a barátok köztöt. :p Viszont vannak igen jó koreai filmek.
süti beállítások módosítása