asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Csütörtök

2011.02.10. 08:48 efes

Floyd bácsi szokásos spanyol vacsorája után (rakotthal-tál, a tenger gyümölcseivel dúsított tésztás paella, arabos stílusú zöldségragu és mandulás szőlőleves - Duna, 20.40), Filmmúzeumon Oliver Stone Szakasza, 21.00-tól. Annak idején az első igazi, "valóságfeltáró" Vietnam-filmnek mondták a kitűnő színészekkel elővezetett, tulajdonképpen kitűnő filmet. Persze, hogy nem az, de ez ma már, végül is, mindegy is. (A képen két marcona főszereplő látható.)

Mivel Hobo bácsi éppen nyugdíjba készül, ezért áldozhatunk munkásságának Szomjas György Kopaszkutya című filmjével, bár ebben, még jóval a miépes pályafutása előtt, Lóri, az elpusztíthatatlan papagájmenedzser és Bill a kiráj. (DunaII, 21.20)

23.10-től a Dunán egy Karamazov testvérek-adaptáció kezdődik, ami meglehetősen alaposnak ígérkezik, hiszen hat héten át, napi duplázással, tizenkét, egyenként ötvenperces részben meséli el, ki a gyilkos a történetben. Fjodor Mihajlovics persze, ennél nyilván többről is mesél, de hogy aztán ez a több benne is van e tévésorozatban, azt nem tudom. Az a tény, mondjuk, bizalomra adhat okot, hogy a film orosz, tehát csak tudják, csak érzik, mit csinálnak...

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr522650935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása