asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Vasárnap

2011.02.13. 09:34 efes

Hahó, Öcsi!, avagy az ellopott idő nyomában. Alapfilm. (Duna, 13.25)

Az estét, érthetetlen módon, ismét lazán ellopja a Story4. 20.00-tól egy tök jó, fondorlatos, csavaros francia krimi kezdődik, a főszerepben dögös Sophie Marceauval. Anthony Zimmer, ez a címe. Rögtön utána (22.00-től) pedig A szerelem bősége zúdulhat ránk, ha maradunk ennél a csatornánál. Szerintem, tegyük ezt, mert ez esetben egy okos és szép filmet láthatunk, a mindig remek Greg Kinnear és Morgan Freeman főszereplésével, valamint Marozsán Erika egyáltalán nem megalázó, de dramaturgiailag fontos jelenésével.

Alternatívaként szóba jöhet még az RTL Klub este nyolcas habkönnyű romkomja, a Csak barátok, azonban előtte azért tessenek ezt jól meggondolni.

A Gregg Kinnearos-Morgan Freemanes filmnek viszont komoly alternatívája David Lynch mára már klasszikus Kék bársonya, a Filmmúzeumon, 22.00-től. Ha az okos és bölcs mélabú helyett inkább a sötét misztikára és baljós borzongásra vágyunk, akkor ezt nézzük (tizenhatodjára). (A képen az emblematikus főszereplőt, Isabella Rossellinit láthatjuk.)

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr912657332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_DelMare_ · http://reviewtonight.uphero.com 2011.02.14. 22:03:28

bepróbáltam a Kék bársonyt, és mivel - bevallom - Lynch-szűz voltam, nem igazán tudtam mit várjak. szóval nem egyszerű a faszi. muszáj még megnéznem egy két filmjét (vaszeg a Mulholland Dr. és a IE lesz, meg talán az Elefántember) mert nem igazán tudom hova tenni. egy biztos, az agyon ajnározott Dennis Hopper alakítástól nem nyeltem le a távkapcsolót, az öreg nyomott már sokkal jobbat is, ennél a baba-mama pervi agylövéses karakterénél.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.02.15. 08:43:45

@_DelMare_: Hát nem egyszerű a faszi. Szerintem a Mulholland Driveot hagyd a végére, az Elefántember, az végül is egy tök hagyományos film. Én, ha ismerkedni akarnék, tök jó kezdet a Kék bársony, esetleg a Veszett a világ, utána viszont ledarálnám a Twin Peakset, feltéve, ha nem spoilerezi el nekem senki a lényegét. Aztán a Twin Peaks spinoffok, majd a legvégén a Mulholland Drive és az Inland Empire. Aztán mehetsz is a diliházba...:D

_DelMare_ · http://reviewtonight.uphero.com 2011.02.17. 00:03:58

hát drága anyukám, baromi mély a nyúl ürege..

lassan zárom a Lynch dossziét, minden ami elérhető tőle kivégezve, mindjárt lenyomom még az IE-t; ez a fazon nem egyszerű, viszont anyjába hazavágja a DonnieDarko-s csapatot.

_DelMare_ · http://reviewtonight.uphero.com 2011.02.18. 22:37:54

na még a Radírfejjel megkoronáztam a dolgot, de azt is mondhatnám, hogy adtam magamnak még egy utolsó búcsúzó gyomrost. az egyik legjobb, de biztosan a legkeményebb filmje Lynch papának. eszelős egy barom ez a pali.
süti beállítások módosítása