asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

A mestergyilkos (The Mechanic, 2011)

2011.02.25. 17:46 efes

Ez A mestergyilkos remake, az eredeti, hasonló című 1972-es verzióban Charles Bronson játszotta enyhénél jobban mániás, végletekig pipifaxos, professzionális bérgyilkost, itt Jason Statham, a jelenkor egyik legnagyobb akciósztárja alakítja a címszereplőt. A történet laza váza, a karakterek ugyanazok, a cselekmény picit más. A Simon West (pl. Con-Air) által rendezett remake egyszerű, mint a százasszög, ami azonban megtart akár egy akasztott embert is, ha a szöget a mestergerendába vered, az áldozatot pedig rá húzod. Fel. Hogy stílbe legyünk...

Levegős, egyenes vonalú, tulajdonképpen tiszta, elegáns formát mutatna ennek az erősen minimalista akciófilmnek a cselekménye, ha lerajzolnánk. Ez, ha akarom erénye, ha akarom negatívuma a filmnek, hiszen egy szép, arányos forma önmagában is dicséretes, egy kiszámított, így könnyen ki is számítható cselekmény viszont kiheréli, unalmassá teszi a filmet. Minden felesleges sallang ki lett gyomlálva a filmből, a dialógok legtöbbször tőmondatok, így színészi teljesítményekről sem kell beszélni - Statham amúgy sem egy Jack Nicholson. Erkölcsi, etikai tanulság nincs, ha csak az nem, hogy ha bérgyilkolászásra adod a fejed, akkor baromira légy előrelátó, mert különben könnyen, a szó szoros értelmében felakasztják a hóhért. West rutinos rendező már, ezt a filmet is lendülettel oldja meg, nagyobb hiba nincs is benne, ám ettől még nem lesz érdekes. Mondhatni, meglehetősen érdektelen ez a technikailag és szerkezetileg közel tökéletes mozi. Ez a minimalizmus átka. A fapofa, keveset szóló Statham sem nem szimpi, sem nem utálatos, egyszerűen egy hideg fejű, érzelmektől mentes, technokrata hitman, de semmi más. Legutolsó áldozatának, hajdani mentorának zűrös fiát (Ben Foster) fogadja tanítványának, ő egy picit rohadék, de ő sem eléggé. Az akciójelenetek közepesek, ráadásul egy ízig-vérig akciófilmhez képest számuk is kevés. Szóval, A mestergyilkos egy precíz, de lélek nélküli, meglehetősen üres akciófilm. Egy közepest azért megajánlanék neki, elsősorban a filmben fontos szerepet játszó high end lemezjátszó-szett miatt. :) Asanisimasa: 5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr12690389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_DelMare_ · http://reviewtonight.uphero.com 2011.03.01. 21:11:22

hát az a bakeliténekeltető-csoda tényleg nyálcsorgató cucc volt. egyébként sajnos ez a lélektelen érzet valóban illik a filmre, körülbelül a Dwayne Johnson féle Fasterrel van egy szinten. ez Dwayne-nek bók, Statham-nek már kevésbé. (nem mellesleg ez a pali 20évet csúszott, '90 elején szupersztár lehetett volna.)

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2011.03.02. 18:24:16

Ha ez nálad 5 nálam a 2-est is jó ha eléri.
süti beállítások módosítása