asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Vasárnap

2011.03.06. 09:32 efes

Azt mondjuk tudom, hogy viszonylag szűk réteget képvisel azon nézők csoportja, akiknek a Viasat6 újratolja az amúgy 10 évadot megélt Csillagkapu-sorozatot (képen az SG-1), de ez a szűk réteg nyilván örül. Én is örülök, bár kötve hiszem, hogy épp ma fogom megnézni 23.35-től az első évad első két részét. Pedig jó lenne, mert az első évadokra már abszolút nem emlékszem, olyan régen volt... Na, mindegy, egyes ékzár kódolva. De nézzük a rendes ma esti ajánlatot:

A Hableány egy remek kortárs orosz film, Oscarra is jelölték, de egy csomó más fontos díjat el is nyert elragadó alkotás Aliszáról, a minden kívánságot teljesíteni tudó lányról és Szásáról, az életunt, gazdag reklámmenedzserről. (Duna II, 21.00)

Lesz megint az Erin Brokovich, Julia Roberts szerintem legjobb filmje, ha éppen nem láttuk volna még. Nem romkom, hanem inkább dráma egy egyszerű, de erős nőről, aki szembeszáll a gaz környezetszennyező multikkal. (Viasat3, 22.00)

Töredelmesen bevallom, én a norvég Bent Hamer életművéből eddig csak a hírhedten botrányos életvitelű író, Charles Bukowski önéletrajza alapján készített elég hiteles Tótumfaktumot láttam, holott úgy nézem, nem ez éppen a legjellemzőbb műve. A Dunán 22.35-kor kezdődő O'Horten már közelebb jár a rendező igazi hangjához, groteszk élethelyzetekből fakadó, egyáltalán nem tipikusan 'norvég' felhőtlen optimizmushoz. A címszereplő úr egy kényszernyugdíjazott vasútmérnök, aki ahelyett, hogy magába roskadna, elkezdi felfedezni az élet napfényes területeit. Norvégiában. Több, mint érdekes film ez...

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr412714377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása