asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Magyar érdekeltségű filmek az idei Titanic Filmfesztiválon

2011.03.09. 08:43 efes

A 2011. április 7 – 17. között megrendezésre kerülő 18. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál kínálatában ismét több magyar érdekeltségű film szerepel. A programban helyet kapott három magyar koprodukcióban készült játékfilm, egy magyar származású forgatókönyvíró által jegyzett életrajzi dráma és egy itthoni utómunkával véglegesre csiszolt ír alkotás is.  
essentialkilling_1Bemutatjuk az Ölésre ítélve (Essential Killing) című lengyel-norvég-ír-magyar koprodukciót, Jerzy Skolimowski politikai thrillerbe oltott egzisztencialista drámáját, amelyben a tálib ellenállót alakító Vincent Gallo űzött vadként menekül a rá vadászó amerikai katonák elől.

morgen_1A Morgen című román-magyar-francia filmben egy román kisember és egy török emigráns bürokráciával és korrupcióval vívott kalandos küzdelmének lehetünk tanúi, a cél pedig nem kevesebb, mint átjutni a román-magyar határon. A főszerepben a Kolozsvári Állami Magyar Színház színész-rendezőjét, Hatházi Andrást láthatjuk, de feltűnik a filmben Hajdu Szabolcs is. 
juan_1

A dán-magyar koprodukcióban készült Juan Mozart klasszikus operájának, a Don Giovanninak 21. századi környezetbe helyezett filmváltozata. A hírhedt nőcsábász történetének e lendületes, modern feldolgozását teljes egészében Budapesten forgatták, és a produkcióban a kaszkadőröktől kezdve az operatőrig számos magyar alkotó vett részt. 

sexdrugs_1Magyar vonatkozása van a brit Sex & Drugs & Rock & Roll című filmnek is, amely a legendás popikon, Ian Dury életét dolgozza fel, és amelynek forgatókönyvét a magyar származású Paul Viragh jegyzi. Magyarországon készültek az utómunkálatai az ír szekció filmjei között már bemutatott Száz reggel (One Hundred Mornings) című filmnek is. A teljes hírt az alábbi linkre kattintva olvashatjátok:www.titanicfilmfest.hu/2011/


esther rots

És még egy hír: amint azt a facebookon már közzé tettük, Esther Rots, a tavalyi Hullámtörők-díjas holland film, A bőrön is áthatol rendezője elfogadta felkérésünket, így ő már biztosan tagja lesz a 18. Titanic Filmfesztivál nemzetközi zsűrijének.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr542723980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása