asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Péntek

2011.03.11. 08:20 efes

Általános közösségi kocsmanap lévén nyilván pusztába kiáltott szó, hogy akad ma néhány igen érdekes darab. Az 1968-as Az autóversenyző ugyan nem éppen a legjelentősebb Belmondo-film a nyomott orrú francia sztár (kép!) életművében, de van benne egy igen vicces, sőt mi több, jövőbe látó cameó Alain Delonnal, amely előrevetíti a két évvel későbbi Borsalino kapcsán kitört, filmtörténeti jelentőségű affért (Delon és Belmondo úgy összevesztek azon, hogy ki hányszor szerepel a film plakátján, hogy majd' harminc évig állítólag szóba sem álltak egymással). Aki megtalálja és idekommenteli a ma esti film inkriminált jelenetét, az egy éves asanisimasa-előfizetést nyerhet! :) (m1, 21.40)

Az (egyik) olasz trash-horror specialista, Lucio Fulci ma esti opusza A pokol hét kapuja lesz. Ezek közül nyilván mind ki fog nyílni ma este... (Viasat6, 22.00)

Az Amerikai éjszaka Francois Truffaut klasszikus filmje a filmkészítésről szól, egyfajta film a filmben-mozi. Alapmű (és érdekes összevetni a néhány évvel későbbi, Wenders-féle Dolgok állásával, bár erre most nem lesz lehetőség. Csak mondom...). (Duna, 22.05)

Az Egy mukkot se! német filmszatíra ugyan, de ennek ellenére kifejezetten vicces. Egy önjelölt Igazságos János kalandjait mutatja be maróan élcelődve olyan filmklasszikusokon, mint például Scorsese Taxisofőrje, valamint a mai német (européer) közmorál is kap benne rendesen. (m2, 22.20)

A Viasat6 ugye, este nyolctól darálja, méghozzá az elejétől a Csillagkaput. Ma a harmadiki-negyedik rész, például T'ealc belépője lesz soron...

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr332729979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása