asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Péntek

2011.03.18. 09:00 efes

Ebben a trutymák időben nyugodtan beleragadhatunk délutánra a Mezzoba, ha megengedhetjük magunknak ezt a luxust, mert -szokásosan- imponáló és lenyűgöző a táncrend: 13.00-tól Prokofjev unikális operája, A három narancs szerelmese, tokkal vonóval, 15.35-től Maria Callas koncertje, aztán átmegyünk jazzbe. Richard Bona, a kitűnő bőgős 16.40-kor, utána Brad Mehldau jön az ő kristálytiszta és lebegős triójával, 17.35-kor, majd az egyik legjobb kortárs tenorszaxis, David Murray fúj a Gwo Ka Masters-szel, akik most hirtelen nem ugranak be, hogy kik, de Murray minden projektje izgalmas, így ez is nyilván az lesz, 18.35-től. Ahogy vége a szaxofon-orgiának, belecsapunk az igazi lecsóba, vagyis a barokkba, Vivaldi Orlando Furioso című operájával (19.30), amit azonban nem nézünk végig, mert egy igazi barokk operához méltóan, igen bő lére van eresztve, majd 4 óra a hossza, rengeteg recitativóval, amit azért a legnagyobb barokk-rajongó is unni kezd a második óra vége felé...

Nagyjából éppen ekkor (21.40-kor) kezd viszont az m1-en egy nagyszabású, kosztümös francia film a híres Napkirály nem túl kedvelt utódáról, XV.Lajosról, a sötétség királyáról, ám ezzel még azért Vivaldival éppen stílben maradunk. Rizsporos parókák, pukedlik, Madamme Pompadour, Richelieu, effélék, szeretjük az ilyet (kép).

Alternatív megoldások az estére: Veszett a világ, Lynch-hangulat light, Taylor és Lula romantikus meséje, kígyóbőr zakóban - Viasat3, 22.45. Fejlett stílusérzékkel megáldott, ínyenc filmrajongóknak a már címében is lenyűgöző Kannibál inferno, avagy mészárlás a dinoszauruszok völgyében című olasz csodát ajánlhatom, mely pontban este tízkor kezdődik a Viasat6 szokásos péntek esti retro-horror sávjában. Akinek mindez kevés, az menjen nyugodtan kocsmába a munkásosztállyal, hátha lehányja valaki a cipőjét...

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr152749322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása