asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Vasárnap

2011.03.27. 11:22 efes

Mivel Színházi Világnap van ma, ezért nyilván színházba megyünk (feltéve, ha nem késünk el a kezdésről, mert elfelejtettük egy órával előre állítani az óráinkat!).Ha ezt az eseményt otthonunkban szeretnénk megoldani, segít nekünk a közszolgálati média! Az m1 Moliére Fösvényét adja, az Új Színház minapi verzióját, az orosz Szergej Maszlobojscsikov rendezésében. Harpagont maga SzéchényiEperjes Károly adja, állítólag jó előadás. Kezdés 20.00-kor. A Duna tévé erre Csehov viszonylag kevéssé ismert A szerelmes hal című szerelmi háromszögével replikázik (Kiss Csaba rendezése, főszerepben feleségével, Györgyi Annával, valamint Bán Jánossal és Mihályfi Balázzsal), persze, hogy nem várják meg a Fösvény végét, hanem már 21.25-kor elkezdik... Lesz még Rossini Hamupipőkéje, ami egy kifejezetten könnyed darab, ám boldog ember, aki éjjel 22.55-től is hallgathat operát, megfelelő minőségben és hangerőn, az m2-n.

A filmek közül kiemelkedik Makk Károly kitűnő Örkény-adaptációja, a Macskajáték, a Duna II-n, 21.00-tól.

Futnak még: Férfibecsület - Alig nézhetően patetikus amerikai katonás film, melyben a szegény délvidéki fekete srácból (Cuba Gooding Jr.) hős lesz. Robert De Niro egy pszichopata búvárkiképzőt alakít benne, az ilyen ziccereket mindig be is húzza bobby bácsi. Most sem hibázik. (RTL, 23.20)

Az ügyfél - épp a minap láttam, ez egy középszerű, ismerős klisékkel operáló tárgyalótermi drámába fojtott thriller, egy öngyilkossági kísérletet véletlenül végignéző srácról, akire aztán rászáll a maffia. Susan Sarandon, a laza ügyvéd és Tommy Lee Jones a nagyképű köcsög államügyész próbálja menteni... (film+, 19.20)

A rádió aranykora - Woody Allen zseniális ommázsa mi máshoz, mint a rádiózás aranykorához, a tőle megszokott önéletrajzi utalások tömkelegével. (Viasat6, 22.00)

Kék bársony - A jól ismert Lynch-hangulat a Filmmúzeumon, 22.45-től, levágott emberi füllel, és más rejtélyekkel, megejtően hideglelős atmoszférával és a filmtörténeti családnevű Isabella Rossellini által alakított titokzatos dizőzzel (kép).

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr102774878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása