asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Kedd

2011.03.29. 08:31 efes

A vicc kedvéért ma is lesz Kémjátszma, amit tegnap (is) láttunk, ezúttal a tv2-n. Megszívták.

Az Út a mennyországba amúgy is lényegesen érdekesebb film (Duna, 21.00). Rendezője az az izlandi Baltasar Kormákur, aki a tavalyelőtti Titanic Filmfesztivál zsűrielnöke is volt (mondom ezt csak azért, hogy jelezzem, milyen semmikisnulla fesztivált akar elkaszálni ez a barbár kulturális kormányzat...), és olyan remek filmeket köthetünk emellett nevéhez, mint a Reykjavík 101 vagy a szintén nem agyontámogatott artmozikban ma is futó Fehér nászéjszaka. Kormákur filmjei mindig remek humorúak, és elképesztően szép képekkel és klisékerülő történetekkel örvendeztetik meg a nézőket. Ez a mostani film nyilván kevésbé lesz humoros, tekintve, hogy egy autóbaleset a történet apropója, de hogy nem szokványos krimiben lesz részünk, az bizonyos. Remek szereplőgárdát láthatunk a filmben Forest Whitaker, Jeremy Renner és Peter Coyote személyében.

Az RTL késő este (23.55) elkezdi vetíteni az HBO Róma című sorozatát, mely egy igényes kivitelű, az ókori Rómában játszódó történet, az elvárt kellékekkel: lesz vér és erőszak, szex, cicik és fütyik. Nyilván ezért a kései kezdés is...

A Filmmúzeum ismét brutális múzeumi napot tart: 21.00 - Tizenkét dühös ember, 22.40 - Szindbád, 0.15 - A burzsoázia diszkrét bája.

A Mezzon bizonyságot kaphatunk arról, hogy a közhiedelemmel ellentétben a mai operadívák már régen nem túlsúlyos debellák, még csak nem is férfias matrónák, hanem igazi bombázók. Anna Netrebko (kép) először a remek mexikói tenorral, Rolando Villazonnal énekel koncertet 17.00-tól, majd utána egy portréfilmet is megnézhetünk a hölgyről, gondolom, franciául. Mindegy, mert úgyis szebb, mint amennyire érdekeseket mond...

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr892781045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása