asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Kezdődik a Titanic!

2011.04.08. 08:33 efes

 

Ma este 18. alkalommal indul útjára Magyarország legtöbb nagyjátékfilmet felvonultató, legszínvonalasabb nemzetközi filmes eseménye, a Titanic Filmfesztivál.


Filmek/A gyerekek jól vannak 7Az idei fesztivált Lisa Cholodenko négy Oscarra jelölt, Golden Globe-díjas filmje, A gyerekek jól vannak nyitja az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A filmben Annette Bening és Julianne Moore egy leszbikus házaspárt alakítanak, akiknek tizenéves gyerekeik szeretnék megismerni biológiai apjukat. A lehengerlő stílusú, javíthatatlan agglegény apuka felbukkanása jócskán felborítja a család életét, átrendezi a viszonyokat, és sok mosolyfakasztó konfliktushoz vezet.

A nem mindennapi családi vígjátékot a nagyközönség április 9-én 20.00-tól láthatja a KINO-ban. A film hazai forgalmazója a Budapest Film.


Filmek/Határfigyelők5Ma azonban nemcsak az Urániában, hanem a fesztivál másik három helyszínén is elkezdődnek a vetítések. A KINO-ban 16.30-tól láthatjátok a Határfigyelők című amerikai dokumentumfilmet, amelynek a Titanicon lesz a nemzetközi premierje. Corey Wascinski négy éven keresztül forgatott filmje azokat a lelkes és sokszor igen komikus amerikai honpolgárokat mutatja be, akik az amerikai-mexikói határon önkéntes határvédőként felsorakozva megfogadták, hogy megvédik hazájukat az országba özönlő illegális bevándorlóktól.      
 

Filmek/A zseni1A klasszikus szépkiállítású portréfilmek és a forradalmian felfogott komolyzene kedvelőinek ajánljuk A zseni – Glenn Gould belső élete című zenei dokumentumfilmet, amelyet az Örökmozgóban vetítünk 18.30-tól. A film az excentricitásáról híres kanadai zongoravirtuóz különleges világába enged bepillantást.



Filmek/Hideghal1És ahogy ígértük, az idei Titanicon lesznek éjszakai vetítések is, az első már ma este a Toldiban: a Hideghal című hátborzongató, éjsötét humorral átszőtt japán thrillert 22.00-től láthatjátok.  Figyelmeztetünk mindenkit: a véres bűnfilm állítólag megtörtént eseten alapul, ami még hideglelősebbé teszi az éjszakába nyúló vetítést. Csak nagyon bátraknak.   
      
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr732808842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása