asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

18.Titanic - Juan, 2010

2011.04.11. 10:17 efes

Én ezt most így, a fesztivál harmadik napján kijelentem, az idei Titanic legkúlabb filmje a dán Kasper Holten Juan című alkotása. Mozart Don Giovannijának aktualizálásáról és vulgarizálásáról van szó, mintegy bizonyságképpen, ha értő művész bátran nyúl az operához, az akár még ma, a XXI.században is lehet forradalmian új műfaj. Még akkor is, ha klasszikus. Persze, nem Holten rendezi az első klasszikus operát modern díszletek között, azonban az biztos, hogy ennyi szex, akció és dévaj high life még sohasem volt látható operafilmben. Mindez, még a szerintem direkt ilyen otromba product placementekkel együtt is abszolút tiszteletteljes és ekvivalens Mozart zseniális művével, egy rövid, jelzésszerű cameóban ezt a hagyományos opera egyik nagy sztárja, Placido Domingo is aláírja jelenlétével. Egészen jók a színészként és énekesként is merészen merészet alakító szereplők, itt aztán végképp elfelejthetjük a 120 kilós operadívákról szóló sztereotípiákat. A szöveg stílusában teljesen mai nyelvezetre van átírva, de a cselekmény lényegi fordulatai természetesen megmaradtak. A film amúgy szöveg tekintetében akár a legszabadszájúbb gengszterfilmekkel is felveszi a versenyt. A film teljes egészében Budapesten forgott, romkocsmákban, a Nyugati pályaudvaron és más helyeken, jó volt "pestinek" lenni e film alatt, mert stílusos helyszíneink vannak... ("Hála" az elhanyagolt városrestaurációnak...) Itt az új stíl: Sex&drugs&opera. Must See! (Valószínűleg most vagy soha...) Én imádtam. Asanisimasa: 10/10 (Titanic link)

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr312816397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása