asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk a tévében? - Hétfő

2011.04.11. 07:47 efes

Ma, a szokásos adásszüneti nap helyetti krimihétfőzés mellett azért a Duna tévé hullámai a nappalinkba vetnek két, igen érdekesnek ígérkező filmet, valamint a Filmmúzeum is kiállít egy viszonylag jelentős művet a múlt századból.

Az Alacsony költség egy francia dokumentumfilm (Duna II, 19.30), mely arról szól, hogy egy francia kisvárosban bezárnak egy textilüzemet, és azt Romániába költöztetik, mert ott lényegesen alacsonyabb költségekkel lehet folytatni a termelést. A film egy francia házaspár útját követi nyomon, akik elutaznak Romániába, mert nem hiszik el, hogyan lehet megélni havi 110 Euróból... (Sajnos, mi is tudjuk erre a választ.)

Tasnádi István Világjobbítók című drámáját Znamenák István még 2000-ben állította színpadra Kaposváron, a darab sajátos szerkezetéből adódó "élőfilm" műfaji megjelöléssel. Már akkor is felvetődött, hogy a remek alapanyagból valódi filmet is kellene csinálni, azonban csak mára érett meg a helyzet, hogy a darabot Znamenák tévéfilmmé is gyúrja. A project viszont annyira jól sikerült, hogy a filmet meghívták a nagyon nem jelentéktelen Velencei Filmfesztiválra is, és ma, 21.10-es kezdéssel a Duna tévé is műsorra tűzi. A történet egy mai Don Quijote-történet, melyben egy állásából kirúgott könyvtáros veszi fel a harcot napjaink anyag- és haszonelvű korának szélmalmaival. A film a hírek szerint egyszerre bizarr roadmovie és maróan gúnyos korrajz. A főbb szerepekben kitűnő kaposvári művészeket láthatunk, mint Kovács Zsolt (kép) és Némedi Árpád, de kisebb szerepekben, de nem mellékesen feltűnik Anger Zsolt, Garas Dezső, illetve a rendező, Znamenák István is.

A Filmmúzeumon eközben (21.00) Oliver Stone Szakasz című "vietnami meséje" fut. A film mára már picit poros, de annak idején majdhogynem forradalmian merész szembefordulás volt az amerikai hivatalos megközelítésekkel a vietnami córeszt illetően.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr52816111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2011.04.11. 09:15:06

jó lesz a szakasz, vagy 10 éve nem láttam.
süti beállítások módosítása