asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

A Titanic keddi ajánlata

2011.04.12. 08:22 efes

A Simon Werner eltűnése című francia film egy hangulatában sokszor a Donnie Darko-t idéző thriller, mely a 90-es évek elején játszódik egy átlagos francia kisvárosban. A helyi gimiből azonban szép lassan kezdenek eltűnni a diákok, az egyik tanteremben pedig vérnyomokat találnak. A titkok és megmagyarázhatatlan események szaporodásával megindulnak a találgatások is. A megbolondított tér- és időszerkezetű filmben négy szereplő szemszögéből követhetjük nyomon a rejtély kibontakozását, miközben a tinédzserek élik tovább a maguk zűrzavaros életét. A film eredeti kísérőzenéjét a Sonic Youth készítette, emellett olyan alkotók számait is hallhatjuk, mint a Cure és Tom Waits.

A filmet nyilvános vetítésen ma 20.00-tól látható a KINO-ban, ahol a közönség is kérdezheti majd a rendezőt a film forgatásával kapcsolatos élményeiről.


A mai programban egy magyar koprodukció is szerepel: az Urániában 17.00-tól vetítjük a Morgen című román-magyar filmet. A szívmelengető alkotás egy román biztonsági őr és egy török illegális határátkelő furcsa szövetségének története. A két férfi nem egy nyelvet beszél, mégis pillanatokon  belül megértik egymást, és az emberi korlátoltsággal vívott végeláthatatlan küzdelmük során számos humoros és izgalmas kalandba keverednek. A film a Locarnói Filmfesztiválon elnyerte a zsűri különdíját, rendezője a cannes-i Arany Pálma-díjas Marian Crisan, főszereplője pedig az erdélyi születésű színész-rendező, Hatházi András – de feltűnik benne Hajdu Szabolcs is. A vetítésen vendégünk a magyar társproducer, Angelusz Iván.       


A Toldiban 19.00-tól egy egészen más műfajú filmet, a Csodagyerek című amerikai thrillert láthatjátok, amely a Titanicon ünnepli nemzetközi premierjét. A film főhőse egy fiatal fiú, aki szemtanúja lesz édesanyja brutális meggyilkolásának, és ettől kezdve megszállott bosszúvágy fűti. A fiú kettős életet él: nappal eminens mintadiák, éjjel önjelölt hős. De vajon ki dönti el mi a jó és mi a rossz? Az erkölcsi kérdéseket feszegető pszichothriller tükröt tart az igazságosságról alkotott elképzeléseinknek, és feltartóztathatatlanul robog a megdöbbentő végkifejlet felé. A garantáltan izgalmas és gondolatébresztő filmmel kapcsolatos kérdéseitekre a vetítés után a producer, Teresa Sabatine válaszol.


És akinek ezek után még kedve támad egy kis jégsikálós curlingezéshez, megnézheti az Urániában 21.00-tól vetített Curling című versenyfilmünket. A tragikomikus film főhőse az embergyűlölő Jean-Jacques, aki a társadalomtól elszigetelten neveli tizenkét éves kislányát. Harmonikus, ám roppant egyhangú életükbe váratlan és titokzatos események sora hoz változást,  amikor pedig az apa meghívást kap egy curling-meccsre, ráébred, mennyire hiányzik neki az emberek társasága. A fanyar humorú filmet abszurdba hajló fordulatok és végtelenül szerethető karakterek színesítik. A rendező, Denis Côté a 2010-es Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a legjobb rendezőnek járó díjat, és ugyanitt elismerésben részesült az édesapát alakító Emmanuel Bilodeau is, akinek a legjobb főszereplő díját ítélték oda.
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr722819396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása