asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

A Titanic ajánlata szerdára

2011.04.13. 07:53 efes

Az Urániában 21.00-tól láthatjátok a Hullámtörők-díjért versenybe szálló Vadember című svéd filmet. A jellemzően sötét északi tónusú film főhőse Kim, a börtönből frissen szabadult fiatalember, aki nem vágyik másra, csak normális, egyhangú életre. Bűnöző apja azonban nem tudja elfogadni, hogy Kim jó útra akar térni. Az igaz történetre épülő filmben a meghiúsult álmok és elfojtott vágyak keserűségét, a szellemi és anyagi nyomor kilátástalanságát a svéd nyár tündöklő képei ellenpontozzák. A vetítésen vendégünk lesz a film rendezőpárosa, az Ő még csak tizennégy című filmet is közösen jegyző Martin Jern és Emil Larsson.

A KINO-ban 20.00-tól vetítjük az Elátkozott örökség című brit krimi-vígjátékot, amelyben két, egymástól homlokegyenest különböző testvér apjuk halála után visszatér az ősi birtokot jelentő vidéki házikóba. Életük nem várt fordulatot vesz, amikor a ruhásszekrényben egy öregurat találnak, kezében egy zsák pénzzel. Az öregúr hirtelen elhalálozik, a fivérek pedig kénytelenek kezdeni valamit a pénzzel, csakhogy az összegre mások is pályáznak, így hulla hullát követ, a fiúk pedig egy álmos angol falucska zárt világának csapdájába esnek, ahol semmi sem az, aminek látszik. A vetítés  utáni közönségtalálkozón a producer, Tobias Tobbell árul el izgalmas részleteket a film készítésének körülményeiről.

Mai programunkban a francia filmek kedvelői is találhatnak kedvükre való szórakozást. Az Urániában 16.45-től vetítjük a Pu-pu-pi-du című filmet, amelynek középpontjában Franciaország leghidegebb kisvárosának helyi dívája áll, aki azonban már a film legelején halott. Halála egyértelműen öngyilkosságnak tűnik, ám a városba érkező, ihlethiánnyal küzdő krimiíró nyomozni kezd, és lassacskán kiderül, hogy a fiatal nő élete sokban hasonlított Marilyn Monroe sorsához. A filmben fontos szerepet kap az abszurd francia humor, a Lynch-hangulat és a hollywoodi máz, de fricskát kapnak a skandináv krimik is.

Aki pedig kevésbé könnyed francia filmre vágyik, nézze meg az Eljő a napunk című alkotást 18.00-tól a KINO-ban. A film főhőse Remy, a különc, kiközösített kamasz, akit környezete állandóan csúfol vörös haja miatt, ezért megszökik. Hamarosan nyomára akad a megkeseredett lelki tanácsadó Patrick, akinek szintén vörös a haja, és elhatározza, hogy megedzi a fiút. A társadalom két számkivetettje együtt indul Írországba, a szabadság földjére, ahol a lángoló üstökűek élnek. A francia Harcosok klubjaként emlegetett film főszerepében Vincent Cassel, a rendező pedig Costa Gavras fia, a polgárpukkasztó klipjeiről híres Romain Gavras. A film hazai forgalmazója a Mokép-Pannónia.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr372822173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása