asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

A Titanic Japánért, csütörtöki ajánló

2011.04.14. 08:02 efes

A rendelkezésére álló eszközökkel a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál is szeretné támogatni a katasztrófa sújtotta Japánt, ezért a Haru utazása című film vetítése kapcsán a Japán Alapítvánnyal együttműködve gyűjtést szervezünk a földrengés áldozatainak megsegítésére.

A fesztivál versenyprogramjában szereplő Haru utazása című japán filmet április 14-én 20.00-tól vetítjük az Uránia Nemzeti Filmszínházban, és őszintén reméljük, hogy a nézők közül lehetőségeikhez mérten minél többen adakoznak majd.

A Haru utazása egy fiatal lány és nagyapja kapcsolatán keresztül mesél olyan tradicionális japán értékekről, mint az elfogadás képessége vagy a család iránt érzett felelősség. A filmben több olyan helyszín szerepel, különösen Miyagi prefektorátusban, amely a március 11-én Japánt ért pusztító katasztrófában a föld színével lett egyenlő. A rendező, Kobajasi Maszahiro levélben kérte meg a fesztiválszervezőket, hogy a film vetítési díjának felét a földrengés és árvíz sújtotta térség lakóinak javára ajánlják fel. Üzenetét a film vetítése előtt a nézők is hallhatják.

A Haru utazását még egyszer levetítjük április 16-án, szombaton az Uránia nemzeti Filmszínházban.
 



Csütörtöki közönségtalálkozók


Szeretnénk továbbá tájékoztatni benneteket, hogy aki tegnap lemaradt volna a Hullámtörők-díjért versenybe szálló Vadember című svéd filmről és az azt követő közönségtalálkozóról, cseppet se csüggedjen, mert a film mai vetítésén ismét vendégünk lesz a film rendezőpárosa, Martin Jern és Emil Larsson, akik rengeteg érdekes háttérinformációval szolgálhatnak a nem mindennapi történet születésének körülményeiről. A filmet 20.00-tól vetítjük a KINO-ban.  

A Titanic mai programjában szerepel még egy film, amelynek rendezőjét a körünkben köszönthetjük. A Toldiban 18.30-tól vetítjük A romlás virágai című francia filmet, amely egy Párizsba érkező jómódú teheráni lány és egy francia fiú szerelmének története a 2009-es iráni lázongások idején. A lány a Twitteren és a YouTube-on követi az otthoni véres eseményeket, és ugyan a fiút hidegen hagyja a politika, kapcsolatukra könyörtelenül rányomja bélyegét a jelenkori történelem. A vetítésen vendégünk lesz a film rendezője, a Budapesten született, de Svédországban nevelkedett David Dusa is.    

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr602824927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása