asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

A Titanic pénteki ajánlata

2011.04.15. 08:02 efes

Ma megismerkedhettek a 18. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál egyetlen magyar koprodukcióban készült versenyfilmjének társproducerével, végre lehull a lepel a meglepetésfilmünkről, az erősebb idegzetűek pedig a Toldi éjszakai vetítésén egy újabb hideglelős „kaszabolós” filmet nézhetnek meg.

Az Urániában 18.00-tól vetítjük az Ölésre ítélve című lengyel-norvég-ír-magyar koprodukciót, amely versenyben van a Hullámtörők-díjért. A lengyel kultrendező, Jerzy Skolimowski politikai alapszituációra komponált egzisztencialista drámájának főszerepében Vincent Gallo nyújt lebilincselő alakítást. A film magyar koprodukciós partnere a Mythberg Films, a vetítésen pedig vendégünk lesz Berger József, a film társproducere.

18.00-tól a Toldi moziban ismét megnézhetitek az Elátkozott örökség című brit krimi-vígjátékot, amelyben két fivér bonyolódik elképesztő kalandokba az apjuk által hátrahagyott rejtélyes örökségnek köszönhetően. A vetítés utáni közönségtalálkozón a film producere, Tobias Tobbell ismét szívesen válaszol a kérdéseitekre.

A Toldiban 20.00-tól végre kiderül az is, mi a meglepetésfilmünk, amelynek címét egészen mostanáig hétpecsétes titokként őriztük. Akinek már lyukat fúrt oldalába a kíváncsiság, hamar szaladjon a Toldiba, mert ha szerencséje van, még kaphat jegyet a filmre, amiről továbbra is csak annyit árulhatunk el, hogy erős irodalmi alapokkal rendelkező alkotásról van szó, szerte a világon erősödő kultstátusszal.

A meglepetésfilm után a látványos, vérfürdős bosszúfilmek rajongóit egy éjszakai vetítésre is várjuk a Toldiban, ahol 23.00-tól a Vadállat című  ír thrillert vetítjük. A film főhőse egy csendes és visszahúzódó fotóriporter, aki egy megalázó és brutális utcai támadás áldozata lesz. A fiú a trauma után többé nem talál kiutat a paranoia és az erőszak ördögi köréből, és menthetetlenül tart véres végzete felé. A meghökkentően kevés pénzből forgatott film szuggesztív képi világával és zsigerig hatoló lélektani pontosságával a Taxisofőrt és a Szalmakutyákat idézi.  

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr562827505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása