asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Vasárnap

2011.06.26. 14:17 efes

A mára négyfejűvé vált közszolgálati fenevad két szélső feje félálomban kornyadozik, míg a két középső egymást fejeli homlokon: az m2 a 22.00-kor kezdődő Hannibál tanár urat állítja szembe a Duna 22.15-kor kezdődő, A többi néma csend című román drámájával. Nem kell bölcsészdiploma annak megállapítására, hogy ez a két film gyakorlatilag teljesen ugyanazt a nézői réteget célozza meg. Mind a két film kiváló mű, bár van köztük néhány év. Kétségünk se legyen afelől, hogy Nyúl Béla (a képen az őt alakító Szabó Ernő), ha ma élne, ugyanúgy megállná a helyét Orbán Viktor ellenében is, mint a filmbéli csőcselékkel szemben a filmtörténelem egyik legmegrázóbb alkotásában; a román film pedig egy román film készítésének körülményeit meséli el, mindenféle lacafaca nélkül. Egy román filmrendező, még a film őskorában, egy igen gazdag mecénás bőkezű támogatásával David Wark Griffith-t is megelőzve forgatott az addig megszokott bő egy órásnál jóval hosszabb történelmi filmeposzt, az 1877-es török elleni romén függetlenségi háborúról. Nae Caranfil igen nagyszabású, 2007-es filmje ennek az elképesztő kísérletnek állít emléket.

Aztán mit kezdjünk Woody Allen egyik öregkori újdonságával, a remek, szórakoztató és elbűvölő Match Pointtal, amelyben jó pasik lesznek szerelmesek jó csajokba? (RTL, 23.15) Vagy Ang Lee majd' háromórás, lehengerlő Ellenséges vágyak című romantikus drámájával? (tv2, 23.40) Én már ennyiből sem tudok választani, úgyhogy, nem is ajánlanék mára egyebet. (Aki esetleg gondolkodna a Tim Burton-féle Majmok bolygóján, ami a Coolon lesz, 19.05-től, annak üzenem, hogy nyugodtan kihagyhatja: nem jó. Hosszú, unalmas, lélektelen és egyszer már jól meg is lett csinálva.)

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr63015980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása