asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

A szállítmány (Armored, 2009)

2010.03.20. 17:48 efes

Antal Nimród megcsinálta Hollywoodban második egzakt és többé-kevésbé pontos iparosmunkáját is, sőt készül már a harmadik is. A film cselekménye körülbelül egy alsós számtanfeladat bonyolultságával vetekszik, ráadásul már az elején ki is ossza a lapokat, a néző a kezdetektől tudja ki a jófiú, s ki nem. Laurence Fishburne laposakat pillantva kortyol a laposüvegből, Matt Dillon amolyan igazi balhés gyerek, és amennyire barátságos az elején, annyira nem lesz az a végén. Jean Reno hallgat, sokat nem szól a végéig, egy oka van, hogy itt van, de az spoileres. A viszonylag ismeretlen fekete srácot (Columbus Short), már a film elejétől azzal ugratják, hogy iraki veteránként mekora hősnek érzi magát, szerintem komoly úriember nem fogadna rá, a végén is övé a hősi szerep. Ha valaki látott életében néhány thrillert, vágja ezeket a kliséket, amelyek nélkül viszont nincs műfaji film, jelen esetben akcióthriller. Szó, ami szó, Antal Nimród biztos kézzel pakolgatja egymásra ezeket a téglákat, persze, jó hozzá a casting is, a forgatókönyvön azért nem ártott volna még gyúrni egy kicsit, mert bár szépen elmondja a rablóvá váló pénzszállítók sztoriját, azért némi izgalom nem ártott volna bele. De a film technikailag tényleg jól van megcsinálva, a sztárok jelenléte hozza az elvárt súlyát. Noname, súlytalan színészekkel érdektelen is lenne a film, hiszen az akciójelenetek és a thrilleri szuszpenz primér izgalmai mellett kizárólag a színészi jelenlét viszi el a filmet. Mondom, korrekt iparosmunka, azt sem tudom, miért nem lehet ilyet itthon is megcsinálni: gyártelep van dögivel, nulla sztorit meg itt is tudnak írni az effélére vállalkozók. Csak a néhány ismertebb, de már/még bőven B-kategóriás hollywoodi sztárt kell megfizetni, mert tetszik, nem tetszik, a nép miattuk veszi meg a mozijegyet (ha megveszi egyáltalán). Antal Nimród pedig profi hollywoodi iparos, amolyan tizenkettő egy tucat rendező lett. Amire vizsont igazán kíváncsi vagyok, az az, hogy ki tud-e, illetve ki akar-e kecmeregni ebből a jólfizető, de meglehetősen unalmas státuszból. A szállítmány az asanisimasa szerint 5/10.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr721855046

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A szállítmány (Armored) 2010.08.25. 09:40:03

Alapsztori: A pénzszállítók szeretnék ellopni az éppen szállított milliókat, azonban ebbe be kell avatniuk a friss munkatársat is. Persze a dolog aztán nem megy simán és az erőszakmentesnek tervezett akció rosszul sül el.Húzónév: Matt Dillon, Jean Reno...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.03.20. 18:58:24

Szerintem jól sikerült, kicsit a Pánikszobára hajaz (vagyis inkább nagyon), Short viszont kissé halovány és nem tudtam elhinni róla, hogy veterán. Reno pedig mintha ott se lett volna.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.03.20. 20:43:54

@koimbra: Szerintem sem sikerült rosszul, korrekt iparos munka. Nimród tud mindent technikailag, bármilyen filmet pikkpakk megrendez. Most már csak egy igazán jó forgatókönyv kéne neki az igazán nagy dobáshoz. Attól tartok azonban, ez a Predators sem lesz az, és lassan komoly a veszély, hogy betagozódik a szakmailag felkészült hollywoodi mesteremberek hosszú sorába. De drukkolok neki, egyszer meghívtam egy pálinkára, még a Kontrol előtt, egy kisfilmje bemutatója alatt. Szimpatikus fazon volt akkor még, most is nyilván az.
süti beállítások módosítása