asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

A fiók (The Jacket, 2005)

2011.06.27. 13:34 efes

Tipikusan amolyan "vajúdnak az elefántok, de egeret szülnek"-típusú film ez A fiók. Mára már szegény Adrien Brody ugyan alaposan belesüllyedt a békategóriás mocsárba, de amikor ezt a filmet csinálta, még viszonylag friss Oscar-díjasnak, így abszolút első-kategóriás színésznek számított. Keira Knightley sem volt ekkor már ismeretlen színésznőcske, mint ahogy mellékszerepekben Jennifer Jason Leigh, illetve Daniel Craig vagy a countrysztárként és színészként egyaránt veterán Kris Kristofferson sem a tök ismeretlenségből tűntek fel ezen a vásznon. A film mögött pedig olyan befolyásos személyiségek álltak, mint Steven Soderbergh, illetve öreg haverja, George Clooney. Ez utóbbival kapcsolatban (a médiatörténeti jelentőségű Good Night, Good Luck kapcsán) nemrégiben meg is jegyeztem, hogy nálam az a film, amihez ennek a pacáknak köze van, alapból nem bukik... Hülyeség volt.

Ez az orvoskrimi hangulatú, misztikus scifibe oltott Öböl-szindrómás lila fuvallat igen rossz film. Nyilván egy sok szerző által ezerszer átírt, ezáltal kiherélt, sterilizált forgatókönyvet kapott a nagyreményű, de nem igazán tapasztalt John Maybury rendező, aki ugyan megpróbált ebből a katyvaszból valami érdemlegeset összeragasztgatni, azonban erőfeszítése hamvába holt. Időutazásos testvándorlásos halálélmény-film A fiók, ami önmagában is túl sok. Ennyi misztikumból egy teljes X-akták évad is kitelne, egy filmben viszont rengeteg. Plusz a krimi, thriller sablonok... Külön személyes averzióm, hogy nekem ne pofázzon senki a halálról, a halálközeli élményekről, legfeljebb akkor, ha tényleg visszajött már onnan. Ilyen ember márpedig nincs, a tudomány mai állása és az publikus ismeretuniverzum szerint. Fantáziálgatni azért nyilván lehet, de ahhoz meg "ember kell", hogy tessen is. Itt, ebben a filmben nincs ilyen. Kesze-kusza cselekményű, zavaros, lila pacsmagolás ez a film, ráadásul ótvaros nagy heppienddel. Nem szerettem. Asanisimasa: 3/10

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr223018729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gh14 2011.12.17. 01:27:52

"Külön személyes averzióm, hogy nekem ne pofázzon senki a halálról, a halálközeli élményekről, legfeljebb akkor, ha tényleg visszajött már onnan. Ilyen ember márpedig nincs, a tudomány mai állása és az publikus ismeretuniverzum szerint."

Nagyon sok film szól olyanról ami tudományosan nem bizonyított. Ha nem szereted az ilyen filmeket, ne írj róla kritikát.
süti beállítások módosítása