asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Steven Soderbergh - Ocean's Eleven (Tripla vagy semmi)

2002.02.15. 21:01 efes

Még égtek a fények a nézőtéren, amikor a mögöttem ülő három hölgy elégedetten susogta: - Helyes pasikat fogunk látni! Való igaz, ha George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Andy Garcia egy filmben semmi mást nem csinál, csak felolvassa a telefonkönyvet, már az is biztos siker. Igazán stresszes dolgokba már belemenni nem akaró, öregedő producereknek való feladat levezényelni egy ilyen filmet. Ráadásul a rendezői székben tudni az utóbbi években sikert sikerre halmozó Steven Soderberghet, és hogy az Oscart, és Miss Twenty Million Dollar címet egyaránt begyűjtő Julia Roberts mellékszereplőként dolgozzon alá a fent említett uraknak, megáll az ész!

Arra már nyilván kevesebben emlékeznek, hogy 1959-ben már készült egy film A dicső tizenegy címmel, a főszerepekben Frank Sinatrával, Dean Martinnal, Sammy Davis Jr.-al, abban az időben nem sok tündöklőbb szereposztást lehetett elképzelni Hollywoodban. A párhuzam nem véletlen, az aktuális divatnak megfelelően az Ocean's Eleven A dicső tizenegy remake-je, de más kapcsolódási pontok is vannak. 1959-ben Jerry Weintraub Frank Sinatra producere volt, 2001-ben ugyanez az úr látja el az Ocean's Eleven produceri teendőit, minden stimmel tehát, és minden jól ki van számítva, minden bizonnyal. Nem hiába a sztár-özön, nem hiába a profi rendező, a tapasztalt producer, képzavarral fogalmazva az elefántok nem szültek egeret, igazi könnyed, szórakoztató mozit csináltak, mintegy jutalomjátékként a sok komoly munka után.


Egyedül a szuperbiztos páncéltermek feltörésére specializálódott szakembereket éri némi kár, mivel a nagyközönség, bennefoglalva a páncéltermek biztonságáért felelő cégek embereit is, egy újabb zseniális mackó-terem feltörési trükköt ismerhetnek meg. Az illetékesek nyilván levonják a megfelelő konzekvenciákat, az egyszerű közönség pedig jól szórakozik.


Szóval, amolyan klasszikus vicces-trükkös-betörős filmről van szó, nincs gyilkosság, nincs vér, van izgalom, átverés, happy end. Színhely Las Vegas, épp most szabadult a börtönből Danny Ocean (George Clooney), de már ismét egy nagy terven töri a fejét. A terv lényege: feltörni a legnagyobb kaszinó-hálózat szuperbiztos páncéltermét, a tét 150 millió dollár. Persze a kivitelezhetetlennek tűnő rabláshoz lehetetlent nem ismerő társak kellenek, így Ocean csapatot verbuvál. Rusty (Brad Pitt) Ocean régi haverja, szervező zseni. Linus (Matt Damon) ügyes kezű zsebtolvaj, de jön a csapatba még egy ideggyenge számítógépguru, egy ex-anarchista robbantó-specialista, egy idióta mormon testvérpár, akik sofőrködésben jeleskednek, egy színes bőrű hamiskártyás, valamint egy gyomorfekélyes szélhámos, aki egyben kitűnő színész is, és fontos résztvevő még egy kínai gumiember is. A kaszinó-hálózat tulajdonosa Benedict (Andy Garcia), aki jelenleg Ocean volt feleségével, a finom és művelt Tess-el (Julia Roberts) él, ez komoly szálka Dan Ocean szemében, és agresszív és szenvtelen üzletpolitikájával a tönk szélére sodorta Reuben Tishkoffot (Elliot Gould), a vén Las Vegasi rókát, aki viszont bosszúállási jelleggel pénzbeni támogatásban részesíti Ocean projektjét. Együtt a csapat, indulhat az akció...


Többet nem illik elárulni, legyen elég annyi, hogy a végén mindenki megkapja azt, ami neki jár. Nekünk is jár munka után két óra laza kikapcsolódás, a hölgyeknek egy csomó csibészes mosoly, szexisen őszülő halánték, huncut szemek, a pasiknak azok a bizonyos vastag ajkak, meg a trükkös kütyük. Jutalomjáték, jutalommozi, ennyi, semmi más. De ennyinek ízléses, profi és hibátlan.

www.port.hu/pls/fi/films.film_page

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr80784870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása