asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Kirúgták a torrentező kritikust...

2009.04.08. 12:06 efes

Aszongyaja Független Hírügynökség:

A FoxNews amerikai hírtelevízió kirúgta egyik újságíróját, mert az X-Men: Kezdetek című film kalózmásolata alapján írt beszámolót a hivatalosan csak április végén a mozikba kerülő alkotásról.

(Hát ilyen tán még nem volt.)

A FoxNews hírtelevízió weboldalán múlt csütörtökön jelent meg Roger Friedman cikke az "X-Men: Kezdetek" című filmről, a kalózmásolat alapján. Friedman kritikája a filmről pozitív volt, de azt is leírta, hogy milyen könnyű volt azt illegálisan megszerezni az internetről. A cikket a filmet készítő "20th Century Fox" stúdió tiltakozása után levették az oldalról, és hétvégén már arról érkeztek hírek, hogy az újságírót elbocsátották.

(Az is ciki, ha negatív kritikáért marasztal el az illető médium szerkesztője, engedve az ugyanott hirdető filmforgalmazó ostoba akaratának, de hogy pozitív kritika miatt?!)

Közben Sydneyben a film promóciós körútján lévő főszereplő, Hugh Jackman csalódottságának adott hangot a film kiszivárogtatása miatt. Közölte, hogy "szíven ütötte a hír". Jackman elmondta, hogy az internetre került változat félkész, "olyan, mint egy Ferrari a fényezés nélkül". Az ausztrál színész elmondta, hogy az FBI már nyomoz a kiszivárogtató után, és "nagyon komolyan veszik az ügyet".

A "Twentieth Century Fox" szóvivője a kiszivárogtatás után közvetlenül úgy nyilatkozott, hogy az internetre kikerült változatból hiányoztak effektek, egyes jelenetek, és a zenei aláfestés sem a végleges volt.

(Mondjuk, magára valamit is adó kritikus nem ír félkész filmről, vagy ha mindenképpen muszáj, akkor ezt feltünteti. Ebből a hírből úgy tűnik, Friedman kritikus lazán leírta, hogy hogyan, mi módon jutott hozzá a még be nem mutatott X-Menhez, így szvsz korrekten járt el. Amúgy az én kezem közé is jutott ilyen példány, Antal Nimród Kontrollját. pl így láttam még anno, csak az utószinkron volt rajta, zörejezés és egyéb hangeffektek, zene nélkül. Kurva szar volt, de nem is írtam róla kritikát. Kivételesen igazat adok az általam nem túl sokra tartott Hugh Jackmannek is: tényleg olyan. Tessék elképzelni mondjuk a Star Warst hageffektek és zene nélkül...

Torrentezni pedig nem szabad! - mondjuk, nálunk letölteni, saját használatra szabad. Hogy egy újságíró honnan, milyen forrásból szerzi információit, az pedig a saját szakmai "magánbelügye", ebből a szemőpontból viszont nem kellett volna felfednie forrásait, így Friedman kritikus egy fasz. Kirúgása azonban hosszabb távon elgondolkodtató, szólás- és sajtószabadság-ügyben.)

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr41053576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kaamir 2009.04.08. 15:02:57

Ebben az esetben Friedmannak nehéz lett volna nem felfedni a forrását, hiszen csak ott nézhette meg a filmet.

Amúgy meg nagyon gáz, h emiatt kirúgták, hiszen gondolom az a cikk átment szerkesztőkön, főszerkesztőkön, akik mind rábólintottak.

Az pedig már egyenesen vérlázító, h a Fox betelefonál egy újsághoz, h ott mit hozzanak le és mit ne. Lehet, h letölteni illegális, na de írni róla semmiképpen nem az.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.04.08. 15:32:08

@kaamir: épp arról van szó, hogy nem belső, Foxos forrásból szerezte az infót, hanem a netről torrentezett le egy kiszivárogtatott kalózverziót.
süti beállítások módosítása