asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

A csendes kardbadőlés (A csendes bérgyilkos/Merry Gentleman, 2008)

2009.09.22. 11:25 efes

Michael Keaton Batmannek jó volt (ahogyan itt egyetértettünk páran, de most nem erről nyitnék vitát...), néhány komolyabb filmben bizonyította, hogy színésznek sem rossz, rendezőnek azonban egyelőre csapnivaló. Első rendezése, a leginkább egy depressziós karácsony délután melankolikus merengésére emlékeztető Csendes bérgyilkos (Merry Gentleman) elég rossz lett.

Pedig vannak jó szituációk a filmben, bár a betegeskedő bérgyilkos karaktere mára elég közhelyessé vált már, de itt, a kissé hazudozós, furi lánnyal és a nagydarab, komplexusos zsaruval elég ötletes triót alkotnak. Érdekes az is, ahogy a trió "feláll". Hármójuk között néha valóban vicces párbeszédek zajlanak, olyan keresetlen függetlenfilmes modorban, amelyek itt mégis modorosnak hat. Konfliktusuk úgy tart a megoldás felé, hogy az már az elején sejthetően nem fog soha megoldódni, ami viszont az igazi katasztrófa, hogy ez a film végén így is lesz... Eképpen értelmét veszi az egész melankolikus nyűglődés, ami az egész filmen végigfolyik. Minek avatódjon be a néző egy sehonnan sehová tartó filmbéli kapcsolatba, mely ráadásul a vizsgált időszakban is éppen hogy csak ki nem húny? Legfeljebb, ha ő maga is szenvedni akar, netalántán hűvös öszi estén mindenáron saját kardjába dőlne, ahelyett hogy felcsavarná a fűtést, esetleg felhívna valakit, vagy lemenne a kocsmába. Vagy csinálna akármit, valami értelmesebbet, mint egy végletesen fád, kiábrándult és üres filmet bámuljon másfél órán át. Poén, happy vagy unhappy end, feloldozás vagy katarzis, esetleg sokk nélkül nincs jó film, így ez sem az. A szándékoltaln lassú ritmus, a hosszú nézések, az akadozó szavak a dráma mélységét hivatottak ábrázolni, azonban magát a drámát nem érzékelni, hiszen nincs szó drámáról. Legalábbis ezt Keaton képtelen nekünk közölni. Szétfolyó, elnyúló nyavajgás ez, nem film, így kifejezetten kár a néhány jó pillanatért, ügyes ötletért és a belefeccölt pénzért, munkáért. Az asanisimasa így legfeljebb 4/10-re értékeli Michael Keaton rendezői bemutatkozását.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr221399037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.09.22. 11:55:16

Négyet se érdemel, bár nem nézhetetlen. Unalmas volt.
Keaton csendessége pedig olyan...hmm erőltetett volna sokszor.

jamesz 2009.09.22. 14:19:23

Dögunalom, a csaj meg kb 11 éves szinten van szellemileg....
süti beállítások módosítása