asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Angol maffiafilm, "gájricsitlenítve" (Torta, 2004)

2009.09.23. 12:04 efes

Tegnap adta az egyik mosóporos tévé ezt a filmet, melyet ugyan csak félszemmel néztem, de amit láttam, az tetszett. Egyre inkább bírom Daniel Craig-et, persze, főleg az ilyen szikla-karakterekben, durva, melós arca, hol kisfiúsan ártatlan, hol pedig jégtűhegyes, kíméletlen kék szemei képernyőre/filmvászonra valók. Színésznek sem rossz.

A Tortát a nemrég a Csillagporral közönséget osztó (nekem tetszett) Matthew Vaughn rendezte, ez volt a debütálása. A filmen nincs semmiféle tündérbáj, meg angyalcsillám, olyan, mint Guy Ritchie jobb filmjei, viszont annak modoroskodó cafrangjai nélkül. Eképpen, talán a Torta hibájául is felróhatóan, a film nem vicces, viszont nem véletlen a Guy Ritchie-párhuzam sem, hiszen Vaughn volt a producere a Blöffnek és A ravasz, az agy...-nak. A Torta szövevényes maffiafilm a kortárs angol bűnügyi közéletből, a film címe egy drogüzletre utal, sztorija pedig arról szól, hányan akarnak ebből a "tortából" részesedni, s milyen harc dúl érte. Daniel Craig egy közepes díler, aki belekerül a nagyfiúk játékába, és megpróbál jól kijönni ebből. A Ritchie-filmek ismert figurái tűnnek fel itt ismét, a sztori is szinte olyan, mintha mondjuk, a Blöff 2-őt néznénk, de nekem kifejezetten tetszett ez a száraz, naturalisztikus, kissé filmnoiros történetmesélés, Guy Ritchie vicceskedését már amúgy is unom. Néhol ugyan kissé elvesztem a bonyolódó drogügyben, nem mindig voltam biztos benne, ki kivel van, de ezt felrovom a háttértévézés számlájára. Az asanisimasa így fél szemmel 7/10-re értékeli e filmet, és meglepődésének ad hangot, hogy egy gagyitévé főműsorban lead egy ilyen egészen nézhető filmet.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr151401534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Desko 2009.09.30. 09:40:22

jó kis muvi, főleg az értékeli aki vágja is a dolgokat.. ;)

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2010.01.16. 12:21:14

Nekem tetszett, hozta azt amit elvártam. 6/10
süti beállítások módosítása