asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

A kívülálló (Outlander, 2008)

2010.01.16. 18:23 efes

Hát, Howard McCain sikeresen belezsúfolt mindent ebbe az első igazi, szélesvásznú játékfilmjébe, amit szeret nézni és olvasni. A kívülállóban benne van minden sárkányölő Szent Györgytől és a kelta, ógermán, gael és viking mondák szent kardjaitól kezdve a Gyűrűk ura több motívumán és szörnyén (balrog) keresztül az Alien- és Predator-filmekig. Így, mint minden katyvasz, ez is csak egy katyvasz, hiszen minden jelenetét, minden akcióját már láthattuk valahol, akár több más filmben is, más-más variációban.

Ehhez képest mégis sikerült viszonylag homogén filmet összehoznia, sikeresen vegyíti az alap vikinges, sörözős, kardozós, pajzsos mesét a sárkányosdival és a Földre érkező űrhajós szörnyvadász sztorijával. A látszólag teljesen eltérő jellegű szálak viszonylag simán fonódnak össze, hogy végül egy teljesen átlagos scifi-fantasyt eredményezzenek. Még az emberi történelembe beleszőtt sci-fi elemek sem teszi e filmet egyedivé, hiszen aki benevez erre a mozira, valószínűleg már régen túl van a például Csillagkapu-szérián, ahol az alapkoncepció lényege, hogy az óegyiptomi kultúra istenei tulajdonképpen földönkívüli lények. Jim Caviezel profi romantikus hős, rajta sem múlik semmi, talán a látványba lehetett volna kicsit több pénzt ölni, és akkor talán még holnap is emlékeznénk e filmre. Így azonban ez csak egy tuti közepes, asanisimasa szerint: 5/10.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr891677461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VVega · https://debugme.eu/ 2010.01.17. 00:41:24

Nekem is tetszett, kicsit még jobban is. Újranézni azért nem fogom :D

Oidipus Prime · http://oidipusprime.blog.hu/ 2010.01.25. 02:42:48

Szódával elmegy, azért a legjobb kardozós, vikinges, hasonlóan "korhű" film maradt A 13. harcos. Abban van valami bájos Banderas miatt, ha szabad így mondanom.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2010.01.25. 07:48:01

Kőegyszerű film volt. Jó volt.
süti beállítások módosítása