asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Veszélyes elemek (Menace II Society, 1993)

2010.01.16. 17:21 efes

Na, Menace II Society az a film, amit mindenképpen látni kell, mielőtt bármit is gondolnánk, bármit is mondanánk a gettó-feka-nigga-ganxta dologról. A Hughes-testvérek 1993-as gránitkemény opuszában benne van gyakorlatilag minden, amit a tárgyról tudni illik, a jellemzően több generációs drog-karrierrel, bűn-spirállal, társadalmi, kulturális és vallási motivációkkal együtt. A film a mai napig érvényes és aktuális, s ami még emel fontosságán, hogy megállapításai gyakorlatilag érvényesek a világon mindenhol, ahol etnikai vagy vallási alapon összetömörülve élnek kisebbségek.

Nincs köze a filmnek az eMTíVí-n és a többi zenecsatornán korlátok nélkül a nézők nyakába zúduló műanyag arenbí, gangsztarepp és egyéb más, elsősorban vadul gesztikuláló, kigyúrt, tetkós fekete férfiak és kilométerhosszú combokon észveszejtő sebességgel seggüket rázó fekete nők által elővezetett gagyiműfajokhoz sem, gyakorlatilag a valóságban minden bizonnyal minden úgy van, ahogy e filmben látni lehet. Hughes-tesók nem magyaráznak semmit agyon, de nem is szégyenlősködnek, mindent a nevén neveznek, mindent megmutatnak kendőzetlenül, egy szemernyi érzelgősség nélkül. A magyar szinkron fájdalmas, de eredeti nyelven, magyar felirattal az élmény brutális, ha hagyunk magunknak utána bő félórát, hogy rendben összekanalazzuk magunkat. Asanisimasa szerint: 8/10.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr21677289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

G_P 2010.02.04. 09:36:44

Tegnap néztem, ahogy szoktam, eredeti nyelv+angol felirat - ez a sok nigga meg muthafucka csak angolul hiteles. Tetszett a film, és a vége, ha mai szemmel kiszámítható is, nagyon jól van megcsinálva, annyi a mondanivalója, hogy végülis Caine-t utolérte a sorsa. A szimmetrikus lépcsős jelenet (film eleje+vége körül) nagyon nagy ötlet!

A Boyz n the hood azt mondják, hasonló, te mit tudsz róla?

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.02.04. 19:30:49

@Grace Park: Régen láttam, s úgy rémlik hasonló. Szóval semmi műmájerkedés, de mint film, egy picit tán gyengébb, de a zene, meg az arcok, a szitu az hiteles.
süti beállítások módosítása