asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

The Brothers Bloom - Szélhámos fivérek, 2009

2010.01.26. 19:56 efes

Hát, vessenek a mókusok elé, én ezzel a sokak által ifjú zseninek kikiáltott Rian Johnsonnal, de főleg Bloom testvérek című filmével nem tudtam kezdeni semmit. Gyakorlatilag ásítozva szaladtam rajta végig, különösebb mély benyomások loggolása nélkül. Kis túlzással, Weisz Rachelen kívül szinte semmi érdemeset nem találtam benne... A filmbéli időtlen, kortalan és stílustalan fantáziavilág lehetne jó színtér bármilyen jó sztorira, még egy ilyen könnyed(nek szánt), bohókás(nak szánt) és romantikus szélhámos-történetre is, azonban Johnson eltúlzott ambíciói, melyek a tipikus fiatal filmesek "na most megmutatom, és belepakolok mindent, mi eszembe jut"-betegségében realizálódtak, megfoszt minden esélytől, hogy egy jó filmet lássunk.

Milliomosok aprólékosan kidolgozott forgatókönyv alapján végrehajtott átverésével foglalkoznak Bloomék (a csúnya Adrien Brody és a dagi Mark Ruffalo), anyagi haszonszerzés okából. Az utolsó eset (a multimilliomos unatkozó unoka - Rachel Weisz) azonban balul sül el, a lány szerelmes lesz Adrien Brodyba (szép magyar pár amúgy Hollywood csillagos egén!), ráadásul a fiúk foglalkozása is felkelti érdeklődését. Ha a film adatlapján elolvassuk a műfaji definíciót (adventure/drama/crime/comedy/romance), már vágjuk is a végkifejletet, az gyakorlatilag másodkérdés, hogy a dagi Bloom mit kavar közben, ráadásul ez alig követhető, annyira agyon van bonyolítva. Néhány kedves poén csalhat mosolyt arcunkra, de térdét senki nem fogja csapkodni fenenagy jókedvében. Mivel a filmben minden átverés, így az első izgalmasabb(nak szánt) fordulat után már nem tudunk semmit komolyan venni, hiszen úgyis átverés. Persze, hogy az. Viszont a film nem üt, még a végső drámainak szánt csattanó sem. Örülhetünk helyette elszármazott hazánkfiainak, ismerős tájaknak (Montenegró, Prága), aztán ennyi a bambi. Asanisimasa merő jóindulatból/pillanatnyi felindulásból 5/10-et ad erre a filmre.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr181704686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.01.26. 20:50:49

Nekem tetszett, bár egy idő után kifogytak a szuflából, nem maradt erejük a második felére.

alex4427 2010.01.26. 21:01:36

Felejthető, kihagyható!

tmichel · http://filmdzsungel.tumblr.com 2010.01.26. 22:49:48

nekem nagyon tetszett. ha keressük a hibákat akkor meg is találjuk. ez mindig így van. :)

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2010.01.27. 08:25:31

Hú, hát ez a film állati gyenge volt. Az 5 pontot sokallom.

kaamir 2010.01.27. 08:27:59

Szerintem jó volt, igényes stíluskavalkád. Kicsit mese, kicsit valóság, én bírom az ilyet.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.01.27. 09:03:39

Mondjuk, két, idegen nyelven nézett nehéz dráma után, kifejezetten pihentetés-célzattal néztem meg ezt a filmet tegnap, tehát nem kerestem benne semmit, de még így sem fogott meg. De spongya rá, Virág elvtárssal szólva.
süti beállítások módosítása