asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Paranoid Park (2007)

2010.03.14. 18:57 efes

Fogalmam sincs, mit akart Gus Van Sant ezzel a filmmel... A deszkás srác véletlenül okozott tragikus balesethez vezető útja így, ahogy az ebben a filmben el van mesélve, az egy bravúros, sűrű, tömör filmballada. A baj csak az, hogy ez a ballada a film legfeljebb első felét teszi ki, és ráadásul ez is át meg át van szőve a srác szokásos tinédzserkori problémáinak taglalásával: hogy most kúrni vagy nem kúrni? De ez még elfér, ahogy elfér a film 70%-át kitevő ambient képi merengés is a fél-, és egészcsövekben le-föl gurigázó gördeszkás fiúkról. Csak, hogy miután lezajlott a jelzett dráma, még van hátra vagy fél óra az amúgy példásan töpörödöttre vágott filmből, amely összesen alig 81 perc. Ebből mintegy 50 percnyi lebebegős, de sűrű ballada, viszont 31 perc nyavajgás. Lehet, hogy Van Santnak ciki rövidfilmet csinálnia? Vagy csak szerelmes lett a gördeszkázó, bőgatyás fiúk látványába? Esetleg a kivételesen bárgyú tekintetű főszereplő fiúba? Végül is mindegy: ez egy elhibázott, széteső, unalmas és hiábavaló film. 50, vagy inkább 30 percre vágva, kidobálva belőle az összes nyavajgást és lelkizést, valamint bőven megvágva a deszkázós fiúk képeit, jó és erős is lehetne. Így rossz. Az asanisimasa szerint: 3/10.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr731839479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása