asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Üres város (Reign Over Me, 2007)

2010.05.03. 11:48 efes

Soha nem gondoltam volna, hogy egy Adam Sandler által főszerepelt film pozitív érzéseket fog kiváltani belőlem, még akkor sem, ha előzőleg sok helyen lehetett olvasni, hogy na. Ez az, itt Sandler megmutatja, hogy tényleg színész, stb. Pesszimista voltam, mert kevés olyan arc van, akinek nevét olvasva, azonnal, látatlanban túllépek az adott produktumon, Sandler is ilyen, egyszerűen irritál a fazon. Valami miatt mégis kapott egy esélyt, amit nem bántam meg.

Mike Binder egy egész tisztességes drámát kreált a 09.11 utáni, Amerikát sújtó poszttraumatikus sokkból, nem pakolgatgatott kliséket, hanem sikerült egy viszonylag eredeti sztorit találnia, mely tulajdonképpen működik a terrortámadás ráhúzott porleple nélkül is. Mondanivalója általánosan érvényes minden olyan traumára, mely szeretett családtag(ok) elvesztése okoz(hat) az emberben. Emellett, Binder sikeresen nyesegette le Sandler (számomra) idegesítő komikusi manírjait is, valamiféle egzaltált Bob Dylan-szerű fazont csinált belőle. Éppen azt, amit a történet kívánt a karaktertől. Don Cheadle pedig egy olyan barátot hoz, amilyet mindenki szeretne magának. Megértő, támogató és részvétteljes, aki minden egyes pillanatban megvívja "az egymás iránti féltés diadalát", önfeláldozóan és önzetlenül. Szelíd, aggódó szeretetével tökéletesen ellenpontozza Sandler kattant és zizi karakterét, mely számomra nagy meglepetést okozva, valóban drámai figura.

Persze, az Üres város alapvetően egy hollywoodi típusú (melo)dráma, ne várjon senki tőle bergmani mélységű élveboncolást és pszichoterrort, de problémafelvetésében, annak megoldásában, és a közvetített mondanivalóban mindenképpen egy tisztességes és szerethető mű. Valószínűleg megállna a lábán akkor is, ha mindenki nem azon csodálkozna (velem együtt), hogy jééé, milyen jó színész ez a Sandler, nem is értem, miért nem játszik mindig ilyen jót s jól... Valószínűleg olyan meghatós, papírzsepis film ez, ami azonban elég okos és bölcs ahhoz, hogy komolyan is ajánlható legyen, mondjuk egy vasárnap estére, vacsora utánra. Asanisimasa: 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr691970855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása