asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Focivébé, helyett - Az ítélet napja

2010.07.11. 09:35 efes

Tegnap a vébé eddigi legjobb meccsén a szimpatikus német csapat nyerte a bronzérmet a szimpatikus uruguayiak 3:2 arányban történő legyőzésével. Ma este Döntő. A tét, hogy a spanyolok vagy a hollandok szerzik meg első világbajnoki címűket. Öldöklő meccs várható, ami viszont biztosan nem lesz olyan fordulatos, izgalmas és szép, minjt a tegnapi. De a döntőt mindenki nézi, még az is, aki a focit általában nem nagyon követi. (A képen a vébé legjobb játékosa:)

Ehhez képest igen komoly választási lehetőségeket kínál a döntő idejére két televízió is: az m2 21.00-tól egy meglehetősen ismeretlen Bud Spencer-filmet ad Charleston címmel, melyben a szakállas mogorva mackó ezúttal negatív szerepben tűnik fel. Abban persze biztosak lehetünk, hogy e filmben sem lesz tömeggyilkosság, pederasztia és más hasonló valóban negatív bűncselekmény ábárzolva, így Bud negatív szerepe is legfeljebb egy szerethető szélhámos karakterének vaskos vonalakkal történő felvázolásában fog kimerülni. Plusz néhány súlyos parasztlengő, mint védjegy.

A Duna II szintén 21.00-tól az Ádám almáit adja, ami egy 10/10-es film, a következő posztban vázolom is, hogy miért gondolom így. Kötelező film.

A filmek, illetve a meccs után élvezetes mozgóképes mixet állíthatunk össze távirányítónk segítségével olyan ezerszer látott klasszikusokból vett mintákból, mint a Ponyvaregény, a Nyakunkon az élet vagy a Volt egyszer egy vadnyugat. Vagy kimehetünk az utcára elüvölteni a holland avagy a spanyol himnuszt: az utóbbival járnánk jobban, hiszen annak nincs szövege...

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr592144014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása