asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mi lesz ma? - Csütörtök

2010.07.15. 08:39 efes

Ezúttal én viszont nem mondok csütörtököt, van mit ajánlani mára a tevéből.

A Tv2 21.20-kor nekikezd a Szóljatok a köpcösnek című Barry Sonnenfeld-vígjátéknak, mely azt a problematikát járja körül, ami sokunk fejében megfogalmazódik egy-egy minősíthetetlenül ergya filmet látva: Ilyet én is tudnék csinálni! Chili Palmer, akit John Travolta alakít, akit a Ponyvaregény éppen ekkor dobott fel ismét a felszínre, éppen ezt szeretné. 87 perc fergeteges baromság a film, amelyben még a statisztaként is világsztárok szerepelnek.

Én mégis a királyi egyen leszek, ahol 21.00-kor egy nagyon édes, 1960-ban készült magyar filmvígjáték kezdődik, Herskó János rendezésében. A Két emelet boldogság három főszereplője már megéri a rászentelt másfél órát: Domján Edit, Krencsey Marianne és Kaló Flórián, mellettük, jó korszokásként, a magyar színésztársadalom élvonalát láthatjuk különböző mellékszerepekben. A film egy házról szól, melyben -mint általában mindig- leképeződik az egész társadalom. A korabeli kritika szemét nyilván ez a szocialista eszménynek túl tiszta modell túl közérthető üzenete szúrta, mivel csak Krencsey Marianne fürdőkád-jelenetét emelte ki a filmből, pozitívumként. Egészen biztosan tévedtek.

22.20-tól a Dunán egy igen érdekesnek és tanulságosnak ígérkező film kezdődik, Machuca címmel, mely egy gazdaságilag és ideológiailag végletesen megosztott országban játszódik és két gyerekkori jó barát története, akiket a sorsuk az ellenkező oldalra sodort. Nem, a film nem a mai Magyarországon játszódik, hanem a hetvenes évek elejének Chiléjében, amelyik akkor még a szocialista Allende által irányított demokratikus köztársaság volt. Az imdb: 7,8-at, tehát igen jó filmet mutat. (A kép jelenet a filmből.)

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr252152792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása