asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mi lesz ma? - Szombat

2010.07.24. 10:14 efes

Na, ma tényleg nem kell bekapcsolni a televíziókészüléket, rohad minden, mint az az uborka a kovász alatt, amelyiket a velem szemben lévő házban felejtettek kinn a napon már vagy két hete.

Talán csak este, az m1-en 22.40-kor a Szerelmem, Szarajevó című filmet lesz érdemes megnézni, nem tudom, nem láttam. De a berlini Arany Medve mindig komoly minőséget jelez, az imdb-n pedig 7.3-ra taksálják a kattintók. Mindenesetre biztosan nem lesz az a gondtalan, felhőben úszó kacajmenet, Szarajevó nevével az elmúlt században mindössze egy téli olimpiát lehetett felmutatni pozitív eseményként, egyébként pedig világháborúra, tömegmészárlásra és hasonló szörnyűségekre asszociálhatunk az amúgy valaha gyönyörű várossal kapcsolatban. A címbéli szerelemből, illetve az illusztrációként talált havas jelenetből persze, nem kell feltétlenül vérontásra számítanunk, de ismerve a közelmúlt délszláv konfliktusait, illetve az ezek feldolgozásából fakadó filmeket, ez is borítékolhatóan súlyos dráma lesz. Vagy nem.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr482172473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

thorvald. 2010.07.24. 11:24:38

Vérontás valóban nem, a délszláv háború utóhatásai és egy ebből mit sem sejtő tizenéves küzdelme viszont lesz benne. Rég láttam, úgy emlékszem, közepesen hatásos film, van benne pár valóban erős jelenet. Nekem a Csapda c. (délszláv) film jobban tetszett. Szeretnék több délszláv filmet nézni, tudsz ajánlani valamit? Csak a Tetoválás macedón film ugrik be, aminek részleteit valami miatt kétszer is elcsíptem éjjel a tévén.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.07.24. 11:48:43

@thorvald.: Láttam egy-kettőt, majd összegyűjtögetem. Most sajnos szaladnom kell...:)

alex4427 2010.07.24. 13:59:05

A Szerelmem, Szarajevó határozottan jó film! (Már a magyar címe is telitalálat! Utalás a Szerelmem, Hirosimára is!)

alex4427 2010.07.24. 14:04:40

@thorvald.: Nem akarok bele kontárkodni, de mivel én is nagyon kedvelem a jugó filmeket, hadd említsek egy (szinte) ismeretlen régebbi gyöngyszemet:
"Csak egyszer szeretünk" (1981).
A film főszereplője, a Kusturica filmek későbbi nagy sztárja, Miki Manojlovics itt még Pedrag Manojlovics néven szerepel.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.07.24. 16:23:42

@thorvald.: Ez egy Kusturicás, de annál jobb: asanisimasa.blog.hu/2005/04/22/darko_mitrevski_balkan_kan_bal_can_can

ez a szerb Jim Jarmusch, én szerettem: asanisimasa.blog.hu/2010/03/31/itt_is_ott_is_here_and_there_tamo_i_ovde_2009

Itt van egy Who The Fuck is Milos Brankovic című, amire most nem nagyon tudok visszaemlékezni, de nyilván nem véletlenül toltam rá 8-ast. asanisimasa.blog.hu/2009/06/21/esos_hideg_nyirkos_juniusi_hetvege_napfordulo_idejen

Délszláv háborúsból van az a film, aminek nem jut eszembe a címe, kétszereplős kamaradráma, na az mindent visz a topikban, de szinte az összes háborús film között is. Biztos láttad és tudod, melyikről beszélek. :)

Macedón film az Afrodita: asanisimasa.blog.hu/2008/09/11/teona_strugar_mitevska_afrodita_alma_jas_sum_od_titov_veles

Ez meg asszem montenergói: asanisimasa.blog.hu/2008/09/03/milcho_manchevski_arnyekok_senki

Ezek elég jók voltak.
süti beállítások módosítása