asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mi lesz ma? - Vasárnap

2010.09.19. 09:48 efes

Mivel Őszentsége, a 14. Dalai Láma (a képen) ma éppen Budapesten mondja meg a tutit a mi-merre-hány méter topikban, a Duna tv ehhez a valóban tudattágító eseményhez kapcsolódva Szemző Tibor csodás Csoma filmjét tűzi műsorra. Ez a mai, kiemelt ajánlatom. Kezdés: 21.35, bővebben írok a filmről itt.

Van még a szokásos vasárnapi saláta, Öböl Misi ezúttal meteorral döntené romba a Földet, ha nem lenne kéznél egy szakadt trikós, hős vájár, Indy pedig Indiába tart ostorostul, a Végzet templomába. Ezeket számtalanszor láttuk már; Heti hetest, Frizbit pedig nem nézünk.

Érdekes filmnek ígérkezik A fiú és a kutyája (Duna II, 21.00), mely egy 1975-ben készült scifi vígjáték, Don "Miami nyálas köcsög" Johnsonnal a főszerepben. Ez egy annyira szürreális leosztás, hogy mindenképen megér egy bepillantást. Poszt-apokaliptikus vígjáték...

Bertolucci Huszadik század című négyrészes filmeposzáról sokmindent elmondtak már, hogy gigantikus, hogy lenyűgöző, hogy brutális, hogy manipulatív, hogy provokatív, hogy színes, szélesvásznú tabló, hogy ilyen, meg hogy olyan. Szerintem kötelező és igen jó film, izmos szereposztással. Az első két részt ma vetíti a királyi kettő, 22.00-tól. A másik kettő jövő vasárnap kerül majd adásba.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr222306834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása