asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mi lesz ma? - Szerda

2010.09.22. 08:53 efes

Két filmet ajánlanék mára. Picit időbeli átfedésben vannak, de azért majdnem teljes egészében meg lehet őket nézni, egymás után.

Az árok című angol háborús filmben Daniel Craiget (a képen éppen ő látható a másik főszereplőt alakító Paul Nicholls-szal) nézhetjük meg egy érző szívű, de pokróc módon durva őrmester szerepében, aki egy lövészárokban, az alája rendelt zöldfülű közlegényekkel együtt próbálja túlélni az első világháború vérszivattyúját. Igazi katonásos-háborúsos, fiús filmre számítsunk, némi klausztrofób mellékízzel. A film a Duna II-n fog menni, 21.05-től.

Ennek papíron 22.40-kor van vége, ám a Viasat3 már 22.30-kor elkezdi vetíteni A bokszoló című német filmet. A film nem annyira az ismert német profibox-cégek, mint az Universum, vagy a Sauerland "istálló" valamiféle marketingcélú sideprojectjeként érdekes, hanem inkább egy markáns szociokrimis felhangokkal operáló valódi sportdrámaként, mentesen a Rocky-filmek szentimentalizmusától, vagy a Dühöngő bika "filmes nagyepikájától". A német filmben mindig találhatók izgalmas alkotások, adjunk esélyt hát ennek is.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr1002314189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása