asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mi lesz a tévében? - Szombat

2010.10.02. 09:25 efes

Hétvége lévén a két nagy kertévén a zenei realityshowk mennek, azt hiszem, már a vége felé járnak a dolgok, utána pedig lejárt szavatosságú töltelékfilmek; a köztévéken viszont jó, de legalábbis érdekes filmeket láthatunk, olykor bizony sajnálatos okból. Amúgy pedig kint, sajnos természetesen, rossz idő (vagy annak tűnik, így reggel).

Második világháborús zsidó tematikájú a Dunán 19.00-kor kezdődő Edmond Batignole című francia film, ezt nem árt leszögezni, hogy akik már úgy unják ezt a "szegény zsidók a második világháborúban"-topikot, azok nyugodtan ugorhassanak. Akik maradnak, azok egy szép, emberi történettel ismerkedhetnek meg, mely éppen arra világít rá, mennyire veszélyes következményei lehetnek annak, akik nem veszik komolyan azt, amikor egyes emberek kifejezetten a származásuk, vallásuk miatt különböztet meg más embereket. És mindegy, hogy pozitív vagy negatív értelemben.

A napokban elhunyt Tony Curtis-re emlékezik az m1, a 21.05-kor kezdődő Van, aki forrón szereti című fergeteges komédiával, melyben Tony bácsi parnerei sem akárkik: Jack Lemmon, aki épen e filmnek köszönheti a világhírt, valamint minden idők örök szexbombája, Marilyn Monroe (aki viszont állítólag megvolt Tony bácsinak is). Garantáltan végig fogja röhögni ezt a remek átöltözős, szerepcserés klasszikus gengszter-paródiát mindenki, aki megnézi. (A képen a főszereplők.)

21.45-kor az m2 David Lynch sötét világába merül a maratoni Inland Empire-vel, tökéletes ellenpontja ez a másik csatornán futó kacagásos filmnek. Bár, ismerek olyat is, aki a Lynch-filmeket röhögi végig - mondjuk, ő nem egy egészséges ember. Rejtélyek, titkok, Hollywood halálát idéző lázálmok, valamint egy fiktív lengyel film (!) fiktív remake-je egy nehéz filmben, melynek megtekintése csak elszánt nézőknek ajánlott.

A nap végére pedig (már annak, aki nem Lynchel), legyen mondjuk egy csavaros krimi, a Kísérleti gyilkosság a Viasat3-on, 22.00-tól. Annak ellenére, hogy Sandra Bullock játssza benne a nyomozót, ez egy kevéssé nevetséges, ám kifejezetten izgalmas krimi, remek mellékkarakterekkel, melyben természetesen senki sem az, akinek kezdetben látszik.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr372338810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása