asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mi lesz ma a tévében? - Kedd

2010.10.05. 09:58 efes

A tv2 mondjuk ez alkalomal merészen bevállalt azzal, hogy főműsoridőben, szembe a konkurencia ma esti főműsorával, az amúgy elég vicces Castle-el Alfonso Cuarón nem igazán közönségbarát preapokaliptikus scifijét, Az ember gyermekét állítja csatarendbe. A 21.20-kor kezdődő alkotás lassú ritmusú, meglehetősen komor hangulatú alkotás, melynek a végén ugyan felsejlik valami halvány fény, ám csak sejlik, és nem fogja pacekba arcba törölni színes reflektorokkal, lézershow-val és tűzijátékkal az ezekhez szoktatott nézőit. Igényes filmek nézői pedig viszonylag ritkán kapcsolnak filmet nézni a kereskedelmi csatornákra... Kíváncsian várom hát a nézettségi adatokat. A film amúgy tényleg érdekes, nekem egy kicsit túl érzelmes és egy kicsit túl modoros volt egy tulajdonképpeni disztópiához. De aki nem látta, mindenképpen tehet vele egy próbát. Messze nem az a B-kategóriás szemét, amiket általában, hétköznap műsorra szokott tűzni az rtltv2. Még "gondolat" is akad a filmben.

Szomorú aktualitása van a Dunán 22.00-kor kezdő Vörös föld című filmnek. Devecsert és néhány szomszédos falut éppen tegnap öntötte el éppen a film címében említett vörös földdel kevert iszapos víz, s ennek már halálos áldozatai is vannak. Vitézy László '82-es dokumentumfilmje éppen azokat a politikai és népgazdasági körülményeket vizsgálja, melyek például oda vezettek, hogy timföld-ülepítő épüljön Devecser határába, s aminek gátja tegnap szakadt át. A hajdani dicső magyar bauxitbányászat, alulnézetből. A film a rendszerváltáshoz vezető hosszú folyamat egyik fontos momentuma.

Ha valaki viszont abszolút nem kíváncsi arra, miért lett vörös Devecser és fullosan narancssárga kis hazánk a minap, az megnézhet egy izgalmasnak ígérkező krimit a Viasat3-on, 22.30-kor. A film címében szereplő Gyönyörű teremtmény amúgy a magyar származású Rachel Weisz (a képen és a filmben szőkén), és a film egy sajátos szerelmi háromszög története. Mindennek a pasik az okai. Vagy mégsem?

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr122345936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2010.10.05. 10:05:53

A Beautiful Creatures-t rég láttam, de szerintem megint megnézem.

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2010.10.06. 08:49:56

HBO Comedy-n volt valami thriller-vígjáték, egész morbid-funny lett a vége... a címére nem emlékszem :)
süti beállítások módosítása